Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΝΝΕΛΗΦΘΗ ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΚΟΚΑΪΝΗ!

Ποινικές διώξεις για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών άσκησε η Εισαγγελέας Υπηρεσίας στον 29χρονο υπήκοο Αλβανίας A. B. του Η., κάτοικο Αθηνών, υπάλληλο μάντρας οικοδομικών υλικών, που συνελήφθη την 26η Οκτωβρίου 2011 και ώρα 16.40 από προσωπικό του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Ο 29χρονος αλβανός υποβλήθηκε σε έλεγχο από τους λιμενικούς αμέσως μετά την άφιξή του στο νησί με το πλοίο "Διαγόρας" και στην κατοχή του βρέθηκε, σε προσωπική αποσκευή, από σκύλο ανιχνευτή ναρκωτικών, ποσότητα 211 γραμμαρίων κοκαΐνης.

Εξεταζόμενος ισχυρίστηκε αρχικά ότι του παρέδωσε την ποσότητα ένας ομοεθνής του στην Αθήνα λέγοντάς του ότι πρόκειται για φάρμακο για σκύλο. Του ζήτησε να την μεταφέρει στη Ρόδο και να την παραδώσει σε άγνωστο σε αυτόν πρόσωπο του οποίου το μόνο που γνωρίζει, όπως ισχυρίζεται, είναι το μικρό του όνομα.

Εν συνεχεία υποστήριξε ότι τα ναρκωτικά του τα έδωσε ένας ομοεθνής του που φέρει το παρατσούκλι «Λύκος» με σκοπό να τα μεταφέρει στη Ρόδο και να τα παραδώσει σε άτομο που θα επικοινωνούσε μαζί του στο κινητό του τηλέφωνο.

Ως συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου παρίσταται ο δικηγόρος κ. Μανώλης Κουτσούκος.
Οι λιμενικοί συνέλαβαν και τον 35χρονο υπήκοο Βουλγαρίας A. A. του F., που βρέθηκε να κατέχει στον λιμένα της Ακαντιάς ποσότητα 38 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης την οποία, όπως είπε, προόριζε για ιδίαν χρήση.

Ο τελευταίος παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου.
dimokratiki.gr