Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Περίπου 10.000 λαθρομετανάστες πέρασαν τα σύνορα τον Οκτώβριο

Δώδεκα Κινέζοι λαθρομετανάστες συνελήφθησαν τη Δευτέρα στον Έβρο. Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου τονίζει τον Οκτώβριο μπήκαν από τον Έβρο σχεδόν 10.000 παράνομοι μετανάστες!!
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, με αφορμή τη σύλληψη 12 Κινέζων παράνομων οικονομικών μεταναστών. Ο κ. Παντελίδης υπογραμμίζει πως μόνο τον Οκτώβριο εισήλθαν από τον νομό Έβρου 9.700 παράνομοι μετανάστες.

Παράλληλα τονίζει ότι "ο αριθμός εισόδου των λαθρομεταναστών έχει περιέλθει πλέον σε μη διαχειρίσιμα νούμερα", ενώ είναι ανάγκη η χάραξη και εφαρμογή μιας πολιτικής που σε συνδυασμό με τη λήψη δραστικών μέτρων, θα αποθαρρύνουν την έλευση λαθρομεταναστών στη χώρα μας.

Σημειώνεται πως τους δώδεκα Κινέζους λαθρομετανάστες τους οποίους μετέφερε 24χρονος Ιρακινός διακινητής, συνέλαβαν αστυνομικοί και άνδρες του FRONTEX, σε συντονισμένη επιχείρηση στον Έβρο.

Συγκεκριμένα αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης σε συνεργασία με Φιλανδούς Αξιωματούχους του FRONTEX, με την χρήση κατάλληλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, εντόπισαν και συνέλαβαν τον διακινητή και τους 12 παράνομους μετανάστες, τους οποίους αφού πέρασε κρυφά στην Ελλάδα, στην συνέχεια τους έκρυψε σε εγκαταλελειμμένο κτίσμα στην αγροτική περιοχή της Γεμιστής.

Μια πλαστική βάρκα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά κατασχέθηκε, ενώ ο διακινητής θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.
Πηγη