Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

Συνελήφθησαν 2 Αλβανοί για τη μεγάλη ληστεία στον Δικηγ. Σύλλογο Αθηνών


Δύο Αλβανοί υπήκοοι, ηλικίας 33 και 34 ετών, συνελήφθησαν από την Αστυνομία για τη μεγάλη ληστεία που διεπράχθη στις 19 Απριλίου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, με τις κατηγορίες για "σύσταση εγκληματικής οργάνωσης", "ληστεία", "διακεκριμένη κλοπή" και λοιπά αδικήματα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες, μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους που αναζητείται, εδώ και τουλάχιστον επτά μήνες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη κλοπών, ληστειών και άλλων κακουργηματικών πράξεων. Για τον σκοπό αυτό είχαν προμηθευτεί όπλα, περούκες κράνη, μοτοσυκλέτες και άλλα οχήματα.

Ειδικότερα οι δράστες, το μεσημέρι της 19ης Απριλίου είχαν εισβάλει στο χώρο των ταμείων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που βρίσκονται στον δεύτερο όροφο κτιρίου, επί της οδού Ακαδημίας 60 και αφού ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων υπάλληλο χρηματαποστολής και τις υπαλλήλους των ταμείων, αφαίρεσαν πέντε σάκους που περιείχαν το χρηματικό ποσό των 404.493,80 ευρώ.

Για την διαφυγή τους είχαν σταθμεύσει μοτοσυκλέτα πλησίον του κτιρίου, την οποία είχαν αφαιρέσει πρώτες πρωινές ώρες της ιδίας ημέρας, από την περιοχή του Χαλανδρίου. Για άγνωστο λόγο την εγκατέλειψαν στο σημείο και διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός τους.
Επίσης οι ίδιοι δράστες, πρώτες πρωινές ώρες της 7ης Σεπτεμβρίου, στην περιοχή του Παγκρατίου είχαν διαρρήξει ιατρείο, από το οποίο αφαίρεσαν ιατρικά μηχανήματα και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 110.000 ευρώ.

Σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για απόπειρα εκβίασης από κοινού και κατ' εξακολούθηση, παράνομη κατακράτηση, διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπού, χρήση πλαστού πιστοποιητικού, μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για να εξακριβωθεί η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr