Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ...ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Είμαι μητέρα 2 παιδιών και παρακολουθώ με αγωνία,όλες τις εξελίξεις που αφορούν το μέλλον το δικό μας ,αλλά αυτό που με νοιάζει περισσότερο είναι το μέλλον των παιδιών όλων μας.

Τώρα τελευταία είδα πως επιτέλους αποκαλύφθηκε η αλήθεια που όλοι όσοι μένουμε στο κέντρο των Αθηνών το ξέραμε,αλλά όταν τολμούσαμε να το αναφέρουμε,τα γνωστά παπαγαλάκια των ΜΜΕ και οι τηλεμαϊντανοί των ΜΚΟ μας έλεγαν ξενοφοβικούς και φασίστες.

Η είδηση που διάβασα και στο blog σας,είναι εγκυρότατη και σας διαβεβαιώνω και εγώ που δουλεύω σε μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών...

Ένας στους τρεις μετανάστες που ζουν στη χώρα μας και παρουσιάζουν ενεργό φυματίωση αρνείται να υποβληθεί σε θεραπεία και κυκλοφορεί ελεύθερα ανάμεσα σε υγιείς πολίτες, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα για τη δημόσια υγεία.

Τα παραπάνω επισημαίνονται σε αναρτημένη ανακοίνωση του Νοσοκομείου Σωτηρία, της ΜΚΟ Εργοερευνητική και του Ινστιτούτου Ερεύνης Νοσημάτων Θώρακος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΙΕΝΘΥΑΕ), που παρουσιάστηκε στο 23ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων, οι εργασίες του οποίου πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ανακοίνωσης, στο διάστημα 2000-2009 προσήλθαν στο ΙΕΝΘΥΑΕ 86.618 μετανάστες, προκειμένου να υποβληθούν σε ακτινογραφία θώρακος, η οποία απαιτείται για την έκδοση πράσινης κάρτας. Διαπιστώθηκε ότι το 33,6% από τους 122 που ήταν ύποπτοι για ενεργό φυματίωση δεν προσήλθε στο νοσοκομείο, για να υποβληθεί σε ειδική θεραπευτική αγωγή.


Προτείνω λοιπόν σε όσους πάνε και αγοράζουν ετοιματζίδικα φαγητά (σουβλάκια,φαστ φουντ κλπ) να κοιτάζουν αν ανάμεσα στο προσωπικό που ετοιμάζει την παραγγελία υπάρχει αλλοδαπός ο οποίος δεν έχει άδεια εργασίας και βιβλιάριο υγείας.

Έχετε το δικαίωμα να ρωτήσετε τον υπεύθυνο,όπως έχετε και το δικαίωμα να μην αγοράζετε προϊόντα από καταστήματα,που παραβιάζουν της βασικές αρχές του υγειονομικού κώδικα.
Γιατί μην νομίζετε πως το ότι προσλαμβάνουν μετανάστεςτο κάνουν γιατί έχουν περισσότερα αποθέματα καλοσύνης από εσάς.

Το κάνουν γιατί τους βολεύει από οικονομικής απόψεως.

Γιατί τον αλλοδαπό θα του δώσουν 20 με 25 ευρώ μαύρα,χωρίς ΙΚΑ,ενώ αν στην θέση του είχαν έναν άλλο υπάλληλο Έλληνα ή μετανάστη που έχει όλες τις προϋποθέσεις να πάρει την δουλειά,θα του στοίχιζε από 40 μέχρι 50 ευρώ ημερησίως..

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΠΟΥ ΨΩΝΙΖΕΤΕ.

Μαρία..Τ.
ΥΓ.Ευχαριστώ εκ των προτέρων το blog eglimatikotita για την φιλοξενία της καταγγελίας μου.