Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

αλβανός ήταν ο φόβος και ο τρόμος για τα βόρεια προάστια Αττικής


Ιδιαίτερα επικίνδυνος κακοποιός στα χέρια της αστυνομίαςΣυνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας γιατί μαζί με ομοεθνή συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, διέπρατταν ληστείες σε βάρος ενοίκων διαμερισμάτων σε περιοχές των βορείων προαστίων.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δύο δράστες εισέρχονταν σε οικίες, νυχτερινές κυρίως ώρες και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού, ακινητοποιούσαν τους ενοίκους, τους δέσμευαν με ταινίες συσκευασίας και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και τα αυτοκίνητα των παθόντων.

Κατά τη διάπραξη των ληστειών επιδείκνυαν ιδιαίτερη θρασύτητα και σκληρότητα, γεγονός που τους χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα επικίνδυνους. Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι οι ανωτέρω ήταν οι δράστες της ένοπλης ληστείας την 16-05-2010 σε οικία στη Πεύκη, κατά τη διάρκεια της οποίας πυροβόλησαν στο κεφάλι και τραυμάτισαν θανάσιμα τον 31χρονο Σύρo ένοικο, παρουσία της εγκυμονούσης συζύγου του, της ένοπλης ληστείας την 23-04-2010 σε οικία στο Μαρούσι, σε βάρος ζεύγους ενοίκων τους οποίους αφού έδεσαν, αφαίρεσαν κοσμήματα και τα κλειδιά του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου του θύματος με το οποίο και διέφυγαν.

Η έρευνα συνεχίζεται για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.