Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Συμπλοκές λαθρομεταναστών με 8 τραυματίες

Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται συχνά οι κάτοικοι της αχαϊκής πρωτεύουσας, καθώς οι συμπλοκές μεταξύ μεταναστών είναι συχνό φαινόμενο.

Χθες τα ξημερώματα, από τις νέες συμπλοκές που προκλήθηκαν σε διάφορες οδούς της Πάτρας, οκτώ πρόσφυγες μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο Νοσοκομείο του Ρίο, ενώ έγιναν δεκάδες προσαγωγές.



«Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες δεκάδων επιθέσεων και  είμαστε και εμείς θύματα», τονίζει ο πρωτοπρεσβύτερος του ιερού ναού,  πατήρ Νικόλαος Σκιαδαρέσης
«Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες δεκάδων επιθέσεων και είμαστε και εμείς θύματα», τονίζει ο πρωτοπρεσβύτερος του ιερού ναού, πατήρ Νικόλαος Σκιαδαρέση


Ολα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής, όταν ομάδα Ρομά από τη Ρουμανία, που ζουν σε παραπήγματα στην Ακτή Δυμαίων, συνεπλάκησαν με Σομαλούς.

Ακολούθησε πετροπόλεμος και ανθρωποκυνηγητό. Μάλιστα, κάποιοι Ρομά, προκειμένου να γλιτώσουν, μπήκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, όπου την ώρα εκείνη τελείωνε ένας γάμος.

Νεόνυμφοι και προσκεκλημένοι δεν πίστευαν στα μάτια τους, καθώς το προαύλιο της εκκλησίας είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και οι Αχαιοί βουλευτές Αλέκος Χρυσανθακόπουλος του ΛΑΟΣ και ο Νίκος Νικολόπουλος της ΝΔ.

Ο πρωτοπρεσβύτερος του ιερού ναού, πατήρ Νικόλαος Σκιαδαρέσης, μιλώντας στο «Εθνος» υποστήριξε πως όταν τελείωνε ο γάμος μία ομάδα Τσιγγάνων μπήκε στην εκκλησία κρατώντας στα χέρια λοστούς και σίδερα.

«Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες δεκάδων επιθέσεων και είμαστε και εμείς θύματα», τονίζει ο πατήρ Νικόλαος. Τα επεισόδια, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα τα πρόχειρα καταλύματα των Ρομά, αλλά και των Σομαλών στην ακτή Δυμαίων τυλίχτηκαν στις φλόγες. Ο κίνδυνος αποσοβήθηκε, καθώς η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση.

Λίγες ώρες αργότερα νέες συμπλοκές ξεκίνησαν μεταξύ ομάδων Αλγερινών, Αφγανών και αλλοδαπών άλλων εθνικοτήτων σε διάφορες οδούς της Πάτρας.

Για να ηρεμήσουν τα πράγματα χρειάστηκε η επέμβαση μεγάλης αστυνομικής δύναμης αλλά και ομάδας των ΜΑΤ. Συνολικά οκτώ πρόσφυγες τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ οι αστυνομικοί προσήγαγαν δεκάδες άτομα.

Φοβούνται αντίποινα
Η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός, καθώς φοβάται αντίποινα των ομάδων των λαθρομεταναστών που ζουν στην Πάτρα, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί κατά πολύ το τελευταίο διάστημα.

Οι κάτοικοι της αχαϊκής πρωτεύουσας ζητούν την παρέμβαση της πολιτείας. Φοβούνται πως θα γίνουν μάρτυρες μεγαλύτερης έκτασης επεισοδίων, ενώ απειλείται, όπως λένε, και η ίδια τους η ζωή.