Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Συνελήφθησαν τρία αλλοδαπά άτομα για εμπορία ναρκωτικών στη Λάρισα



ΔΥΟ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΡΟΥΜΑΝΑ

Από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, συνελήφθησαν χθες στη Λάρισα, δύο υπήκοοι Αλβανίας και μια υπήκοος Ρουμανίας ετών 22, 20 και 18 αντίστοιχα για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.



Ειδικότερα:

To Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας αξιοποιώντας βάσιμες πληροφορίες για οργανωμένη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης σε κεντρική περιοχή στην πόλη της Λάρισας από τον Α’ δράστη, εντόπισε αυτόν θέτοντας άμεσα υπό επιτήρηση.

Βραδινές ώρες της 14-07-2010 ο εν λόγω δράστης εναπόθεσε προσωρινά σε παρτέρι λουλουδιών πακέτο τσιγάρων το οποίο περιείχε δύο (2) συσκευασίες με συνολική ποσότητα ηρωίνης 39,2 γραμ., οποία προοριζόταν για εμπορία σε άγνωστο δράστη, προφανώς η παραλαβή της οποίας θα γινόταν με τηλεφωνική προσυνεννόησή του.

Ίδιος δράστης κινήθηκε για πολλές ώρες παραπλανητικά στο κέντρο της πόλης με σκοπό να διασφαλίσει πλήρως τον μη εντοπισμό της κατοικίας του, κάτι που τελικά δεν κατόρθωσε να επιτύχει.

Πρώτες πρωινές ώρες χθες (15-07-2010), μετά τον εντοπισμό της κατοικίας του, αυτή επιτηρήθηκε συνεχώς και κατά την πραγματοποιηθείσα νομότυπη έρευνα, συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι δράστες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν επιπλέον:

1.
εννέα (9) συσκευασίες με ποσότητα ηρωίνης βάρους (2.956,7)γραμ.
2.
δύο (2) συσκευασίες κοκαΐνης βάρους (1,1)γραμ.
3.
χρηματικό ποσό 420 ευρώ
4.
μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά
5.
τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα
6.
δέκα (10) άδεια πακέτα τσιγάρων, προοριζόμενα για συσκευασία ηρωίνης και διάθεση αυτών με ανωτέρω περιγραφόμενο τρόπο (εναπόθεση σε παρτέρια, δένδρα κλπ.)

Όλα τα παραπάνω πειστήρια κατασχέθηκαν και η συνολική κατασχεθείσα ποσότητα ηρωίνης ανέρχεται σε 2 κιλά και (995,7)γραμ.

Οι συλληφθέντες αποτελούσαν οργανωμένη σπείρα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης, η οποία δραστηριοποιούνταν στον ευρύτερο θεσσαλικό χώρο.