Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Γέμισαν λαθρομετανάστες τα χωριά του Πωγωνίου: Οι διακινητές τους περνούν στην αλβανία και οι αλβανοί τους στέλνουν πίσω!


Μετά το Αιγαίο και τον Έβρο και στα Ελληνοαλβανικά σύνορα η κατάσταση με την λαθρομετανάστευση είναι εκρηκτική. Αλβανοί λαθροδιακινητές εξαπατούν λαθρομετανάστες από τη Συρία, το Ιράκ, την Αλγερία, το Μαρόκο κλπ., υποσχόμενοι ότι θα τους περάσουν στα Σκόπια, την Ιταλία κλπ.

Οι λαθρομετανάστες αυτοί είναι εφοδιασμένοι με έγγραφα από το Ελληνικό κράτος και προέρχονται συνήθως από τα hot spot. Αφού τους πάρουν τα χρήματα, τους περνούν στο αλβανικό έδαφος από αφύλακτα σημεία της μεθορίου. Περιπλανώμενοι στο άγνωστο αλβανικό έδαφος, οι λαθρομετανάστες πέφτουν πάνω σε αλβανούς αστυνομικούς, οι οποίοι αφού τους ξυλοφορτώνουν τις περισσότερες φορές, τους στέλνουν πίσω στην Ελλάδα, όχι από την Κακαβιά, αλλά από διάφορα αφρούρητα περάσματα των συνόρων.

Πιθανότατα υπάρχει συνεννόηση μεταξύ αλβανών λαθροδιακινητών και αλβανών αστυνομικών, που ενημερώνονται για την είσοδο των λαθρομεταναστών στην γειτονική χώρα. Ως γνωστόν, Στρατός δεν υπάρχει στα ελληνοαλβανικά σύνορα από το 2009 (κυβέρνηση Καραμανλή) και οι βαρύγδουπες εξαγγελίες του Καμμένου το 2015 για άμεση επάνδρωση των ακριτικών φυλακίων στο Πωγώνι δεν έχουν υλοποιηθεί τρία χρόνια μετά (ευτυχώς επρόκειτο για άμεση επάνδρωση…).

Οι κάτοικοι των χωριών που πραγματικά φυλάνε Θερμοπύλες, είναι αγανακτισμένοι από την κρατική αδιαφορία. Αντί να τους προστατεύσει από τους αλβανούς λαθρομετανάστες, η Πολιτεία τους στέλνει και ασιάτες, αφρικανούς κλπ. λαθρομετανάστες.

Η ανησυχία και η αγωνία των κατοίκων για το πού μπορούν να οδηγηθούν οι απελπισμένοι αυτοί μετανάστες, είναι εύλογη και έκδηλη, καθώς οι αντοχές και η υπομονή των ακριτών του Πωγωνίου έχουν εξαντληθεί εδώ και καιρό. Οι αλβανοί, για μια ακόμη φορά, δείχνουν το ποιόν τους και φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει και δεν μπορούμε να τους εμπιστευόμαστε.

Το να περιμένουμε, όμως, να δοθεί λύση από μια κυβέρνηση η οποία αντιμετωπίζει την λαθρομετανάστευση ως όχι κάτι το παράνομο και παραβατικό, αλλά ως θετική προοπτική για το μέλλον της Χώρας, ισοδυναμεί με το να έχουμε απαίτηση απ’ αυτήν την κυβέρνηση να έχει Εθνικές και Κοινωνικές ευαισθησίες υπέρ των Ελλήνων το Γένος…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ