Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Μουζάλας επιβεβαιώνει Μπαλάφα: Σε διαμερίσματα, ξενοδοχεία και πλωτά κέντρα φιλοξενίας θα διαμένουν οι λαθρομετανάστες!


Μουζάλας επιβεβαιώνει Μπαλάφα: Σε διαμερίσματα, ξενοδοχεία και πλωτά κέντρα φιλοξενίας θα διαμένουν οι λαθρομετανάστεςΈνα διαδικτυακό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt δείχνει (κι αυτό) τον ολισθηρό δρόμο που έχει πάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο μείζον θέμα της λαθρομετανάστευσης.

Συγκεκριμένα, η Die Welt σημειώνει ότι «Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας δήλωσε την Τετάρτη ότι στο πλαίσιο προγράμματος, που θα χρηματοδοτείται από την ΕΕ για την στέγαση 30.000 προσφύγων, 20.000 έχουν εγκατασταθεί ήδη σε διαμερίσματα. Εκτός από ξενοδοχεία στο μέλλον θα χρησιμοποιηθούν, αν υπάρξει ανάγκη, ακόμα και πλωτά κέντρα φιλοξενίας».

Το δημοσίευμα αυτό έρχεται ως επακόλουθη συνέχεια στα όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός του Μουζάλα, Γιάννης Μπαλάφας, και μάλιστα με… προσαυξήσεις, καθώς εκτός από τα πλωτά κέντρα φιλοξενίας που προέβλεπε στην συνέντευξή του, έχουμε 20.000 απ’ αυτούς να απολαμβάνουν ήδη την διαμονή τους σε διαμερίσματα, ενώ στο άμεσο μέλλον θα έχουμε φιλοξενία και στα ξενοδοχεία.

Δεν θα μιλήσουμε ούτε για το φαινόμενο των αστέγων στους δρόμους ούτε για τους συμπατριώτες μας που δεν μπορούν να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επειδή και στις δύο περιπτώσεις δεν είχαν την… έμπνευση να δηλώνουν «πρόσφυγες». Θα πούμε, όμως, ότι όλα αυτά δημιουργούν δεδικασμένα γεγονότα, τα οποία θα λειτουργούν ως «κράχτης» για την έλευση κι άλλων λαθρομεταναστών που θα φοράνε την «στολή» του «πρόσφυγα».

Γνωρίζοντας ότι η αντιμετώπισή τους δεν θα είναι η άμεση απέλασή τους, αλλά η παραμονή τους σε διαμερίσματα, ξενοδοχεία και πλωτά κέντρα φιλοξενίας έχουν κάθε λόγο να προτιμούν την Χώρα μας για να έρχονται σ’ αυτήν, αφού εδώ και καιρό έχει μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ