Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Αυτός είναι ο αλβανός δολοφόνος του Μ.Ζαφειρόπουλου - Σχεδίαζαν και απόδραση των Αλβανών μαφιόζων από τον Κορυδαλό

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης ο 32χρονος Αλβανός που ομολόγησε τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο 32χρονος, ο οποίος είχε παραβιάσει την άδεια που είχε λάβει από τις φυλακές Κασσάνδρας, συνελήφθη στην Πάτρα όπου αναζήτησε καταφύγιο μετά τη δολοφονία πριν από περίπου 20 ημέρες στην οδό Ασκληπειού.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά πέντε Αλβανοί.  Οι τρεις  ηθικοί αυτουργοί, έγκλειστοι σε Κατάστημα Κράτησης, έχουν κατηγορηθεί από κοινού για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Όπως είπε ο 32χρονος δολοφόνος, οι τρεις ηθικοί αυτουργοί, με τους οποίους είχαν γνωριστεί στη φυλακή, τού ζήτησαν να προειδοποιήσει τον Ζαφειρόπουλο. Αυτοί κατά τον δολοφόνο είχαν λάβει εντολή να σκοτώσουν τον δικηγόρο του Δημοσίου στην υπόθεση της Energa, Γιώργο Αντωνόπουλο, στην Παλαιά Πεντέλη, τον Νοέμβριο του 2014.



Ετοίμαζαν τη μεγάλη αποδραση
Τη μεγάλη απόδραση του Κορυδαλλού για να βγάλουν έξω τα αφεντικά  της αλβανικής μαφίας ετοίμαζαν οι συλληφθέντες και κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Τα όσα βρέθηκαν μέσα στο διαμέρισμα της οδού Σοφοκλέους στην Καλλιθέα με τα καλάσνικοφ, τα εκρηκτικά και τις δυο αστυνομικές στολές, σε συνδυασμό με πληροφορίες που κατέγραψε ο κοριός, οδηγούν τους αξιωματικούς της Ασφάλειας στο συμπέρασμα πως το πλάνο της αλβανικής μαφίας ήταν διπλό: Τα πέντε εκατομμύρια ευρώ από την ιστορία της Energa και στη συνέχεια η «αποφυλάκιση» με μεγάλη επιχείρηση των αφεντικών τους.

Όμως η τραγική κατάληξη του εκφοβισμού του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, κατέστρεψε τα σχέδια της αλβανικής μαφίας.
Μάλιστα οι εκτιμήσεις των αξιωματικών λένε πως ίσως ο 32χρονος δολοφόνος αστόχησε και πέτυχε στο στήθος, αντί για τα πόδια τον 52χρονο ποινικολόγο, επειδή χρησιμοποίησε όπλο με σιγαστήρα. Και αυτό γιατί όπως προέκυψε, το όπλο με το οποίο πήγαν να εκφοβίσουν και τελικά τον δολοφονήσουν «φορούσε» σιγαστήρα.

Πλέον είναι βέβαιο πως πίσω από την υπόθεση κρύβεται η αλβανική μαφία που, μέσα από τη φυλακή, πήγε να στήσει τη «μεγάλη μπίζνα», ποντάροντας στην πίεση που δεχόταν λόγω της επικείμενης δίκης ένας από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης Energa.

Οι τρεις Αλβανοί κατηγόρησαν αρχικά τον πρώην μεγαλομέτοχο της εταιρείας ότι τους έταξε 100.000 ευρώ για να δολοφονήσουν τον δικηγόρο της εταιρείας του Δημοσίου Γιώργο Αντωνόπουλο (η υπόθεση ερευνάται, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί η άκρη του νήματος και αν ισχύει η καταγγελία) και στη συνέχεια έψαχναν διαύλους επικοινωνίας για να τον αναγκάσουν να τους δώσει πέντε εκατομμύρια ευρώ, διαφορετικά, θα έκαναν κακό σε αυτόν και την οικογένειά του.
Παράλληλα, λόγω της επικείμενης δίκης, διαμήνυαν ότι ήταν διατεθειμένοι να πάρουν πίσω την καταγγελία για το συμβόλαιο θανάτου του Αγγελόπουλου. Όμως, επειδή αυτοί βρίσκονταν στην Ε' πτέρυγα και ο Φλώρος στο Ψυχιατρείο και συνεπώς ήταν αδύνατον να τον πλευρίσουν, άλλαξαν ρότα...

«Ναύλωσαν» τους δύο Αλβανούς, ηλικίας 30 και 32 ετών -τον λεγόμενο «κοντό» και τον «ψηλό»- που είχαν κάνει μαζί φυλακή τα τελευταία χρόνια και έδωσαν την εντολή να κλείσουν ραντεβού με τον Ζαφειρόπουλο, που ήταν ο δικηγόρος του Φλώρου, να του στείλουν ένα μήνυμα ότι πρέπει να... «ψήσει» τον πελάτη του να τους δώσει τα χρήματα, να τον πυροβολήσουν στα πόδια, για να τον τρομοκρατήσουν και επιπλέον να πάρουν τη διεύθυνση κατοικίας της οικογένειας του.