Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Συγκλονίζει η παρενόχληση Αφγανών και Πακιστανών λαθρομεταναστών σε 33χρονη Ελληνίδα

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο αδελφός της άτυχης 33χρονης κοπέλας στο Άργος που δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από περίπου 20 Πακιστανούς και Αφγανούς σκιαγραφεί τις στιγμές αγωνίας της.

Όπως είπε ο αδελφός της, έφτασε στο σημείο την τελευταία στιγμή. Αν αργούσε λίγο, η αδελφή του μπορεί να έπεφτε θύμα ακόμη και ομαδικού βιασμού. 

«Την παρενοχλούσαν, ενώ ένας που ήξερε ελληνικά, της είπε "τι ωραίο μωρό". Ήταν και σκοτεινό το σημείο, λίγο πιο πάνω από τις εργατικές κατοικίες. Ευτυχώς που έφτασα εγκαίρως, την κατάλληλη στιγμή, που είχε ξεκινήσει όλη αυτή η φάση... Ήταν κάτι παραπάνω από λεκτική παρενόχληση...» είπε χαρακτηριστικά ο Φώτης, που για ευνόητους λόγους θέλησε να κρατήσει κρυφά τα υπόλοιπα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Τα δύο αδέλφια απομακρύνθηκαν από το σημείο. Όμως, λίγη ώρα μετά, ο αδελφός της κοπέλας επέστρεψε μαζί με έναν φίλο του, για να ζητήσει το λόγο από τους αλλοδαπούς. Οι τελευταίοι τους επιτέθηκαν με ρόπαλα και ξύλα, ενώ σε βοήθεια των Ελλήνων έσπευσαν ο δεύτερος αδελφός της κοπέλας, αλλά και ένας γείτονας. Τα δύο αδέλφια τραυματίστηκαν, ευτυχώς όχι σοβαρά, ενώ η αστυνομία επενέβη, αποτρέποντας ακόμη χειρότερες καταστάσεις και συλλαμβάνοντας τρεις αλλοδαπούς.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου με κατηγορίες για απόπειρα βιασμού και πρόκληση σωματικών βλαβών, ενώ οι δύο δεν διέθεταν τα απαιτούμενα έγγραφα για τη διαμονή τους στη χώρα.