Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Ελεγκτές του τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου: Εντόπισαν Σκοπιανό που επιχείρησε να περάσει χρυσό αξίας 120.000 ευρώ

Μέλος κυκλώματος εμπορίας και μεταφοράς χρυσού προς την Τουρκία θεωρούν οι ελληνικές αρχές έναν 40χρονο Σκοπιανό χρυσοχόο που επιχείρησε να περάσει στην γειτονική χώρα έχοντας κρυμμένη στις αποσκευές του σημαντική ποσότητα λαθραίου χρυσού, αλλά και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ο αλλοδαπός εμφανίστηκε στο Τελωνείο Κήπων με ένα Ι.Χ αυτοκίνητο που έφερε πινακίδες των Σκοπίων, αλλά οι ελεγκτές του τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου υποψιάστηκαν πως κάτι έκρυβε και “χτένισαν” όχημα και αποσκευές με το όχημα ανίχνευσης x-ray του Λιμενικού.

Έτσι, ανακάλυψαν μέσα στα προσωπικά αντικείμενα του οδηγού πέντε πλάκες χρυσού συνολικού βάρους τεσσάρων κιλών και 75 γραμμαρίων και 14 χρυσές λίρες Αγγλίας που η αξία τους φτάνει τα 120.000 ευρώ!

Ο Σκοπιανός είχε μαζί του και μετρητά 21.000 ευρώ, για τα οποία δεν είχε υποβάλλει την προβλεπόμενη Δήλωση Ρευστών Διαθεσίμων. Έτσι, του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 65.000 ευρώ το οποίο εισπράχθηκε, ενώ για το χρυσό που έχει μεγάλη ζήτηση και αυξημένη τιμή στην Τουρκία, θα ακολουθηθεί η νόμιμη τελωνειακή διαδικασία εξαγωγής του.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.