Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη με πλαστά έγγραφα δύο Σκοπιανοί πρώην πράκτορες. Είχε εκδοθεί σήμα της Interpol

Με πλαστά διαβατήρια επιχείρησαν να ταξιδέψουν χτες από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» δύο πρώην υπάλληλοι της υπηρεσίας αντικατασκοπείας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο Σκοπιανοί συλληφθέντες ηλικίας 35 και 51 ετών σύμφωνα με την αστυνομία επιχείρησαν να ταξιδέψουν από τη Θεσσαλονίκη στη Βουδαπέστη και φέρονται να εμπλέκονται στο μεγάλο σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές στη γειτονική χώρα.

Η σύλληψή τους έγινε, την Τετάρτη, στο αεροδρόμιο Μακεδονία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας σε βάρος των δύο συλληφθέντων εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία της Interpol για τα αδικήματα της Σύστασης Εγκληματικής Οργάνωσης και εγκλημάτων Υψηλής Τεχνολογίας που τελέστηκαν στην πΓΔΜ. Και οι δύο ήδη έχουν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

Αναμένεται να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία για τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ενώ θα οδηγηθούν και στον εισαγγελέα εφετών για την ερυθρά αγγελία που έχει εκδοθεί από την Ιντερπόλ.