Πραγματικά αδίστακτη είναι μερίδα λαθρομεταναστών, η οποία στην προσπάθειά της να μπορέσει να μείνει στην Χώρα όπου μπήκε παράνομα δεν διστάζει να διακινδυνέψει ακόμη και την ζωή των ίδιων των παιδιών τους.
Με μια τέτοια νέα περίπτωση άσκησης ψυχολογικής βίας στους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ασύλου στην ΒΙ.ΑΛ. ασχολήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης το 3μελές Πλημμελειοδικείο Χίου.
Θλιβερή πρωταγωνίστρια του νέου επεισοδίου μια 21χρονη λαθρομετανάστρια από το Αφγανιστάν, η οποία πέταξε το μόλις 10 μηνών βρέφος της στο έδαφος(!), όταν οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας της συνέστησαν απλώς να κάνει υπομονή μέχρι να εξεταστεί η αίτηση ασύλου της!
Η άκαρδη μητέρα συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη όπου κατέθεσε την (φαιδρή) δικαιολογία ότι το μωρό έπεσε από τα χέρια της επειδή… ζαλίστηκε. Καταπέλτης, όμως, κατά της 21χρονης μητέρας ήταν η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου Σπ. Σταυράτη που έκανε λόγο για συνηθισμένη αντίδραση εκ μέρους (λάθρο)μεταναστών στην προσπάθειά τους να πιέσουν καταστάσεις και να εγκριθεί το αίτημά τους για παροχή ασύλου.
«Δεν χωρά στην δική μου λογική ότι μια μάνα θα πετάξει το παιδί της στο έδαφος. Ακόμα και αν ζαλιζόταν θα το έπαιρνε αγκαλιά και θα έπεφτε μαζί του», είπε η Εισαγγελέας και προσέθεσε κατά την αγόρευσή της: «Αν πετάει το παιδί σε αυτή την ηλικία, τότε σημαίνει ότι η βία είναι στοιχείο του χαρακτήρα της».
Τελικά, το 3μελές Πλημμελειοδικείο Χίου, παρά την εισήγηση της Εισαγγελέως η κατηγορουμένη να εκτίσει κανονικά την ποινή, αποφάσισε την καταδίκη της σε 2 χρόνια φυλάκιση και 3 μήνες για την ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και την απόπειρα παράνομης βίας, αλλά με 3ετή αναστολή.
Η ουσία, όμως, βρίσκεται στα όσα κατήγγειλε η Εισαγγελέας για την απαράδεκτη (και δυστυχώς συνηθισμένη) τακτική μερίδας των λαθρομεταναστών να διακινδυνεύουν εσκεμμένα την ζωή των ίδιων των παιδιών τους για να εκβιάσουν την εξυπηρέτηση των αιτημάτων τους.
Αν τέτοιοι άνθρωποι φέρονται τόσο ανεύθυνα και βάναυσα στο ίδιο το σπλάχνο τους, μπορεί να φανταστεί ο οποιοσδήποτε πού μπορούν να φτάσουν, αφού δεν έχουν κανέναν ηθικό φραγμό.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ