Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Ξάνθη: Συνελήφθη Βούλγαρος με ευρωπαϊκό ένταλμα

Πρόλαβε να περάσει τα σύνορα και να βρει καταφύγιο στην Ελλάδα, πριν συλληφθεί από τις αρχές της πατρίδας του ένας 39χρονος Βούλγαρος ο οποίος αναζητούνταν για κλοπή και σε βάρος του είχε εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις αρχές της Βουλγαρίας.

Ο αναζητούμενος αλλοδαπός εντοπίστηκε από αστυνομικούς του τμήματος Τοπείρου στην περιοχή Εύλαλο της Ξάνθης, συνελήφθη μόλις διαπιστώθηκε ότι διώκεται και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Θράκης, ο οποίος έδωσε εντολή να κρατηθεί ώσπου να ξεκινήσει η διαδικασία για την έκδοσή του στην πατρίδα του.

Δύο καταδικαστικές αποφάσεις των Μονομελών Πλημμελειοδικείων Λάρισας και Καστοριάς για κλοπή και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών εκκρεμούσαν σε βάρος ενός 24χρονου Αλβανού που συνελήφθη στη Λάρισα από αστυνομικούς του τμήματος Ελασσόνας. Ο φυγόποινος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, που διέταξε να εξαγοράσει την ποινή φυλάκισης ενός έτους και δυο μηνών και να καταβάλλει την χρηματική ποινή 6.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί ή να την εκτίσει.

Στη Λάρισα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας 30χρονος Έλληνας, όταν υποβλήθηκε σε έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας για κλοπή, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους.