Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Εξαρθρώθηκε καρτέλ Αλβανών που είχε γεμίσει τους δρόμους με ναρκωτικά

Μέλη των αλβανικών καρτέλ ναρκωτικών που είχαν εισάγει στη χώρα μέσα σε δυο μήνες συνολικά περίπου 137 χασίς σε τρεις δόσεις και τα έκρυβαν σε παραμεθόρια χωριά της Θεσπρωτίας για να τα παραλάβουν οι εγχώριοι συνεργάτες τους, εκτιμούν οι αστυνομικοί ότι είναι οι τρεις νεαροί Αλβανοί που συνελήφθησαν χθες. 

Μετά τις τρεις απανωτές φορές που εντόπισαν «ορφανά» φορτία χασίς μέσα στην δασώδη περιοχή των Φιλιατών, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας άρχισαν να στήνουν ενέδρες και να περιπολούν αθέατοι κοντά στις κοινότητες με τους ελάχιστους κατοίκους.

Κι έτσι, βρέθηκαν μπροστά σε ένα μεγάλο σάκο που ήταν επιμελώς κρυμμένος στις όχθες του ποταμού Καλαμά, στην περιοχή του Αγίου Βλάσιου ή Σούβλιαση, όπως λεγόταν παλιότερα το χωριό με τους λιγότερους από 300 κατοίκους.

Οι αστυνομικοί ακροβολίστηκαν στην περιοχή και περίμεναν κρυμμένοι, μήπως και εμφανίζονταν οι παραλήπτες του φορτίου με τα ναρκωτικά. Λίγες ώρες αργότερα, έφτασαν τρεις Αλβανοί ηλικίας 25, 26 και 19 χρόνων, οι οποίοι άρχισαν να επιτηρούν την περιοχή χωρίς να τους αντιληφθούν. Μόλις πλησίασαν τον σάκο, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν και στο εσωτερικό του βρέθηκαν δέματα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 199 κιλών και 326 γραμμαρίων.

Οι τρεις αλλοδαποί ανακρίνονται, για να αποκαλύψουν όλους τους συνεργούς τους στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Αλβανία, και κυρίως ποιοι είναι οι ομοεθνείς τους «βαρόνοι» που περνούν νύχτα τα σύνορα από αφύλακτες διαβάσεις, κρύβουν φορτία με χασίς και επιστρέφουν στην πατρίδα τους. Είχαν προηγηθεί τρεις ανευρέσεις φορτίων, αλλά οι άνδρες της Δίωξης δεν είχαν καταφέρει να συλλάβουν τους παραλήπτες.

Το περασμένο Σάββατο, κοντά στην κοινότητα Άγιοι Πάντες Φιλιατών με τους 50 κατοίκους, είχαν βρεθεί τέσσερις σάκοι που περιείχαν 52 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 63 κιλών και 136 γραμμαρίων. Στις 28 Απριλίου, Αλβανοί κακοποιοί είχαν αφήσει στην δασική έκταση έξω από την κοντινή στους Άγιους Πάντες κοινότητα Καλλιθέα τρεις σάκους που περιείχαν 43 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 54 κιλών και 924 γραμμαρίων. Στις 29 Απριλίου, στην ίδια περιοχή είχε κατασχεθεί ένας σάκος που περιείχε 13 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 18 κιλών και 914 γραμμαρίων.