Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Πάνω από 3.000 κλοπές και διαρρήξεις. Σε 50 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η συνολική αξία της λείας της συμμορίας Ρομά

klopimaiaΣε 50 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η συνολική αξία της λείας της συμμορίας Ρομά που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από την Ασφάλεια.

Συνεχίζοντας τις έρευνες η αστυνομία εντόπισε σπίτι στο πάτημα Χαλανδρίου όπου βρέθηκαν κλοπιμαία βάρους 700 κιλών και αξίας 10 εκατ. ευρώ. Ανάμεσά τους διαμάντια, λίρες, συλλεκτικοί αναπτήρες, θρησκευτικές εικόνες, πλάκες χρυσού και ασημιού.



Το εντυπωσιακό είναι ότι οι κλεπταποδόχοι σκόπευαν σύμφωνα με πληροφορίες να ανοίξουν κοσμηματοπωλείο στην Αθήνα μέσω του οποίου θα πουλούσαν τα κλοπιμαία.




Υπολογίζεται ότι η συμμορία Ρομά βρίσκεται πίσω από 3.000 περιπτώσεις διαρρήξεων, κλοπών και ληστειών. 

klopimaia

Σύμφωνα με τον διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τον υποστράτηγο Χρήστος Παπαζαφείρης, τα αντικείμενα αυτά θα επιστρέψουν και πάλι στα χέρια των ιδιοκτητών και των κατόχων τους, οι οποίοι, όπως είπε, συχνά συνδέονται μαζί τους με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, σε προσωπικό ή οικογενειακό επίπεδο.

Επίσης, όπως σημείωσε η απόδοση θα πραγματοποιηθεί σε εύλογο χρονικό διάσημα, μετά την καταγραφή και την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών ταυτοποίησης, που λόγω του όγκου των κατασχεθέντων υπολογίζεται να διαρκέσουν περίπου τρεις μήνες.

klopimaia

Ο ίδιος τόνισε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται από την άποψη των ερευνών σε μια κρίσιμη καμπή.

«Έχουμε πλέον ένα μεγάλο όγκο ερευνητικών δεδομένων αλλά και συναφών ενδείξεων και στοιχείων, που μας επιτρέπουν να λειτουργήσουμε συνδυαστικά στο πεδίο της αναζήτησης και διακρίβωσης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, αλλά και διασυνδέσεων του εγκληματικού δικτύου, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι δεν είναι η τελευταία φορά που παρουσιάζουμε τις εξελίξεις των ερευνών μας στην υπόθεση αυτή» είπε.