Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Πάνω από 200 λαθρομετανάστες μέσα σε ένα πενθήμερο στην Λέσβο


Πάνω από 200 λαθρομετανάστες μέσα σε ένα πενθήμερο στην ΛέσβοΠάνω από 200 λαθρομετανάστες εισήλθαν το τελευταίο πενθήμερο στην Λέσβο. 

Συγκεκριμένα, 202 συνολικά αλλοδαποί πέρασαν παράνομα τα θαλάσσια σύνορά μας (αυτά που ο Τσίπρας αγνοεί ότι υπάρχουν) από το πρωί του περασμένου Σαββάτου 1 Ιουλίου μέχρι το πρωί της Τετάρτης 5 Ιουλίου οι αυξημένες ροές λαθρομεταναστών στην συνέχεια των ροών του τελευταίου 10ήμερου του Ιουνίου αύξησαν σε 4.057 τον αριθμό των αιτούντων άσυλο στην Λέσβο.  

Αριθμός αυξημένος κατά 30% σε σχέση με αυτόν της 1ης Ιουνίου (3.182)!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου σήμερα στην Λέσβο σε καταυλισμούς και άλλες δομές ζουν 3.182 άτομα, στην Χίο 3.675 και στην Σάμο 2.050. Συνολικά, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου βρίσκονται 9.782 άτομα που όλοι περιμένουν, σε διάφορους βαθμούς, την εξέταση των αιτήσεων ασύλου που έχουν υποβάλει.

Με δεδομένη την καλοκαιρία που θα επικρατήσει τους επόμενους μήνες είναι αναμενόμενη η αύξηση της λαθρομεταναστευτικής ροής στην Χώρα μας. Και λέμε αναμενόμενη, αφού η «υπεύθυνη» ηγεσία του Τόπου αρνείται να κάνει το αυτονόητο για κάθε Χώρα που σέβεται την υπόστασή της. Να φυλάξει, δηλαδή τα σύνορά της αποτελεσματικά, μην αφήνοντάς τα έρμαιο στην διάθεση οποιουδήποτε θέλει να εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ