Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Χειροπέδες στους αλλοδαπούς ληστές που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των νοτίων προαστίων της Αττικής

Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στη συμμορία που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των νοτίων προαστίων της Αττικής.

Πρόκειται για έναν 26χρονο Αλβανό και έναν 25χρονο Ρουμάνο οι οποίοι ευθύνονται για τουλάχιστον 12 κλοπές από καταστήματα και πρακτορεία τυχερών παιγνίων, δύο κλοπές από οικίες και δύο ληστείες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ν/Α Αττικής. 

Οι δύο δράστες εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης να κινούνται ύποπτα με αυτοκίνητο στην  Γλυφάδα. Στο έλεγχο που τους έκαναν οι αστυνομικοί εντόπισαν στο ΙΧ 4 τηλεοράσεις, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, δύο ζευγάρια γάντια, ένα σπρέι αφρού που χρησιμοποιείται για την εξουδετέρωση των συναγερμών καθώς και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων. Οπως προέκυψε λίγο νωρίτερα είχαν διαρρήξει δύο πρακτορεία τυχερών παιγνίων στην Αργυρούπολη και στην Γλυφάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες εντόπιζαν καταστήματα και οικίες και εισέρχονταν στο εσωτερικό τους είτε μετά από θραύση των υαλοπινάκων είτε μετά από παραβίαση των θυρών, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, τηλεοράσεις και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές τις οποίες ακολούθως διέθεταν προς πώληση. Στις περιπτώσεις που εντός της οικίας βρίσκονταν οι ένοικοι, τους ακινητοποιούσαν  απειλώντας τους με χρήση βίας ή αιχμηρού αντικειμένου.