Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Πέλλα: Πακιστανοί διακινούσαν λαθραία τσιγάρα και άλλα εμπορεύματα

Στη θέα του μπλόκου που είχαν στήσει αστυνομικοί της Τροχαίας Έδεσσας σε περιοχή της Πέλλας, οι Πακιστανοί επιβάτες ενός αυτοκινήτου άρχισαν να πετούν… πακέτα τσιγάρων από τα παράθυρα! Αλλά αυτά δεν ήταν τα μόνα λαθραία εμπορεύματα που μετέφεραν.
 
Οι τροχονόμοι είδαν την τσάντα που πετάχτηκε στον δρόμο και ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο συλλαμβάνοντας τους δυο αλλοδαπούς ηλικίας 33 και 19 χρόνων. Όπως αποδείχθηκε, η τσάντα περιείχε 646 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης, που κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.
 
Ωστόσο, η έρευνα στο αυτοκίνητο των δυο Πακιστανών αποκάλυψε ότι μετέφεραν ακόμη 34 προϊόντα παρεμπορίου, μεταξύ των οποίων κράνη μοτοσυκλέτας και γυαλιά ηλίου, τα οποία σκόπευαν να διαθέσουν προς πώληση! Όλα κατασχέθηκαν και θα καταστραφούν, όπως προβλέπει ο νόμος, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο των αλλοδαπών σε βάρος των οποίων βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών κατηγορούμενοι για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, λαθρεμπορία και παρεμπόριο.