Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Σύλληψη Τούρκου (πράκτορα;) που τραβούσε φωτογραφίες από το ναύσταθμο Σαλαμίνας


Τούρκος πράκτορας της ΜΙΤ συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω να φωτογραφίζει τον Ναύσταθμο της ΣαλαμίναςΑεικίνητη και πολυμήχανη αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά η κατασκοπευτική μηχανή των τούρκων. Τελευταίο παράδειγμα η σύλληψη την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου ενός  αλλοδαπού ναυτικού ονόματος Τζενγκίζ Ουιγκούρ και ηλικίας 51 ετών, μέλους του πληρώματος του φορτηγού πλοίου “MAKBULE ANA” σημαίας τουρκίας, που διενεργούσε φωτογραφικές λήψεις ευαίσθητων για την Εθνική Ασφάλεια περιοχών του Ναυστάθμου Σαλαμίνος.

Ο Ουιγκούρ έγινε αντιληπτός να προβαίνει σε ύποπτες ενέργειες φωτογράφισης διαβαθμισμένων περιοχών του Ναυστάθμου Σαλαμίνος κατά τον διάπλου του παραπάνω τουρκικού εμπορικού πλοίου από την θαλάσσια περιοχή Περάματος - Πειραιά από στέλεχος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού όπου και ειδοποίησε σχετικά το Λιμενικό Σώμα.  

Έπειτα ο θρασύς αλλοδαπός κατάσκοπος συνελήφθη για παράνομη λήψη φωτογραφιών και κατασχέθηκαν η φωτογραφική μηχανή και το κινητό του τηλέφωνο, όπου και στάλθηκαν για εξέταση στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο τούρκος κατάσκοπος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, όπου και αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 9 Φεβρουαρίου 2017 αφέθηκε ελεύθερος. Εδώ ανιχνεύεται μια σκανδαλωδώς ευνοϊκή νομοθετική διάταξη όπου και προφανώς είναι γνωστή στις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών, όπου η σύλληψη ατόμων για κατασκοπευτική δραστηριότητα εμπίπτει στο πολιτικό δίκαιο και όχι στο στρατιωτικό.

Επειδή πολύ πιο δύσκολα θα στελνόταν ένας τούρκος κατάσκοπος σε μια αποστολή εάν ήξερε ότι τον περιμένουν πολύ βαριές επιπτώσεις που να εμπίπτουν στην στρατιωτική νομοθεσία και αλλιώς όπως τώρα που οι εξαιρετικά επιβλαβής πράξεις του για την Εθνική Ασφάλεια χαρακτηρίζονται ως σχεδόν άνευ σημασίας από το πολιτικό δίκαιο.

Επίσης αρκετά ύποπτη αποδεικνύεται η εξέχουσα κάλυψη του εν λόγω συμβάντος από τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπου και προβάλλουν την σχετική είδηση με τίτλο «Μετά την κρίση των Ιμίων, κρίση της φωτογραφίας».

Σε κάθε περίπτωση η τουρκική κατασκοπευτική δραστηριότητα θα πρέπει να ανασχεθεί αποτελεσματικά με ένα εξαιρετικά αυστηρό νομικό πλαίσιο υπαγόμενο στην Στρατιωτική Δικαιοσύνη που να προειδοποιεί για πολύ βαριές ποινές τους υποψήφιους κατάσκοπους.
Κάνοντας με αυτό τον τρόπο τον κάθε επίδοξο τούρκο και αλλοδαπό πράκτορα πολύ διστακτικό να αναλάβει την οποιαδήποτε κατασκοπευτική δραστηριότητα εναντίον της χώρας μας.


Χρήστος Παππάς: Ερωτήματα για την υπόθεση του τούρκου κατασκόπου. Μαίνεται ο πόλεμος κατασκόπων και μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα
Έγινε γνωστό  ότι στην  σύλληψη ενός 51χρονου Τούρκου ναυτικού προχώρησαν άνδρες του Λιμενικού, καθώς τον εντόπισαν να βγάζει φωτογραφίες το Ναύσταθμο στη Σαλαμίνα. Πρόκειται τον αρχιμηχανικό, μέλος του πληρώματος του φορτηγού πλοίου MAKBULE ANA, σημαίας Τουρκίας, που διενεργούσε φωτογραφικές λήψεις περιοχών στο ναύσταθμο Σαλαμίνας κατά τον διάπλου του πλοίου, προχώρησε η λιμενική αρχή Σαλαμίνας.  Ο 51χρονος, που συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 149 του ποινικού κώδικα, οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πειραιά με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος. Οι φωτογραφίες και η φωτογραφική μηχανή του 51χρονου κατασχέθηκαν.

Επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα αναπτύσσονται διάφορες απόψεις και διάφορα σενάρια, γεννώνται εύλογα ερωτήματα:
Γιατί δεν του ασκήθηκε δίωξη για κατασκοπία, παρά του ασκήθηκε δίωξη για το 149 ΠΚ;
Από πού διερχόταν το πλοίο; Διερχόταν πλησίον του Ναυστάθμου Σαλαμίνας;
Αν ναι,  η διέλευση του τουρκικού φορτηγού πλοίου, έγινε κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορεί κάποιος να έχει οπτική επαφή με τον Ναύσταθμο;
Οι Λιμενικές Αρχές, δεν θα έπρεπε αυτό να το προβλέψουν και ενδεχομένως να υποχρεώσουν το πλοίο να πάρει άλλη κατεύθυνση;

Ερωτήματα τα οποία αν και πρέπει να απαντηθούν, δεν θα απαντηθούν ποτέ..
Να θυμηθούμε διάφορα περιστατικά: Την ανακάλυψη ενός «ύποπτου» πομπού στην Πάρνηθα, ο οποίος «παρενοχλούσε» πτήσεις ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών, τις συλλήψεις ξένων υπηκόων στην Κω, Ρόδο, Χίο Λήμνο, να φωτογραφίζουν φυλάκια και στρατόπεδα των νησιών.  Κι αν αυτές οι συλλήψεις έχουν γίνει γνωστές, υπάρχουν πολλά άλλα περιστατικά που παραμένουν άγνωστα, και στα οποία μετέχουν εκτός από  πράκτορες της ΜΙΤ,  πράκτορες της CIA και της Ισραηλινής Mosad