Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Θεσπρωτία: Τέσσερις Αλβανοί ληστές επιτέθηκαν σε ηλικιωμένο ζευγάρι

Αυξημένη παραβατικότητα παρατηρείται στα χωριά της Ηπείρου, με κακοποιούς να περνάνε τα σύνορα και να τρομοκρατούν τους κατοίκους.
 
Αυτή την φορά, αντιμέτωποι με Αλβανούς κακοποιούς, ήρθε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι τα ξημερώματα στο χωριό Βρυσέλλα Φιλιατών της Θεσπρωτίας.

Το περιστατικό έγινε σε βάρος μίας 68χρονης και του 72χρονου συζύγου της. Περίπου μισή ώρα μετά τις 3 τα ξημερώματα, ο ηλικιωμένος άκουσε τα σκυλιά να γαυγίζουν στην αυλή τους και έκανε το λάθος να ανοίξει την πόρτα και να βγει έξω να δει τι συμβαίνει. Τότε όρμησαν κατά πάνω του 4 Αλβανοί κακοποιοί που τον έβαλαν με τη βία πίσω στο σπίτι του και ακινητοποίησαν τόσο εκείνον όσο και τη σύζυγό του.

Οι κακοποιοί, ανάγκασαν το ηλικιωμένο ζευγάρι να τους παραδώσει οικονομίες του ύψους 2.300 ευρώ, που είχαν κρυμμένες στο σπίτι, τα κοσμήματα της 68χρονης και τα κινητά τους τηλέφωνα.
Φεύγοντας, άρπαξαν και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του ζευγαριού με το οποίο και διέφυγαν και το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο αργότερα το πρωί 5-6 χιλιόμετρα από το σημείο, λίγο πριν τα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην περιοχή «Γκουμάνη» Φιλιατών.

Οι δράστες πριν φύγουν κλείδωσαν κιόλας το ζευγάρι μέσα στο σπίτι τους και αφού τους είχαν πάρει τα τηλέφωνα δεν είχαν τρόπο να ειδοποιήσουν τις Αρχές. Περίπου στις 7 το πρωί πια, κατάφεραν να απελευθερωθούν και να ειδοποιήσουν την Αστυνομία, ήταν ήδη αργά όμως, καθώς οι κακοποιοί πρόλαβαν να επιστρέψουν πίσω στη χώρα τους.