Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Αυστριακοί συνελήφθησαν στο τελωνείο των Κήπων για ναρκωτικά

Μικροποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης στις αποσκευές τους επιχείρησαν να εισάγουν από την Τουρκία στη Ελλάδα δύο Αυστριακοί, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του συνοριακού σημείου διέλευσης Κήπων.

Οι ηλικίας 42 και 24 ετών συλληφθέντες, μετέβησαν στο τελωνείο των Κήπων με Ιδιωτικής Χρήσης Επιβατικό (Ι.Χ.Ε.) αυτοκίνητο, με αυστριακές πινακίδες κυκλοφορίας. Κατά τον έλεγχο tου οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 13.32 γραμμαρίων, μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κοκαΐνης, 10 φίλτρα τσιγάρων εμποτισμένα με ηρωίνη, ένα φαρμακευτικό δισκίο Vulbegal, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 10 σύριγγες.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών εισήχθησαν στη χώρα από την Τουρκία καθώς και ότι το αυστριακό διαβατήριο που επέδειξε ο 24χρονος στους αστυνομικούς, ανήκε σε άλλο άτομο.

Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Κήπων Αλεξανδρούπολης.