Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Συνεχείς οι «συλλήψεις» αλλοδαπών που επιχειρούν να φύγουν από τη χώρα

Συνεχείς είναι οι «συλλήψεις» αλλοδαπών στην χώρα στην προσπάθειά τους να διαφύγουν στο εξωτερικό. Φυσικά ουδείς εξ αυτών συλλαμβάνεται ουσιαστικά αφού μετά τα τυπικά αφήνονται ελεύθεροι και χωρίς να απελαύνονται.

Πιο συγκεκριμένα οκτώ αλλοδαποί, 6 άνδρες και 2 γυναίκες, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Ν. Καζαντζάκης, καθώς φέρονται ότι επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Πρόκειται για ένα 21χρονο, δύο 19χρονους και μια 25χρονη από το Κονγκό, έναν 26χρονο από τη Γουινέα, ένα 22χρονο από την Ερυθραία, καθώς και έναν 25χρονο και μια 22χρονη από το Αφγανιστάν, οι οποίοι σε έλεγχο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα φέρονται να επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Κονγκό, Γαλλίας, Ιταλίας, και Ιαπωνίας προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό τη Γερμανία, τις Βρυξέλλες και τη Ρώμη.
Και οι οκτώ είχαν μπει στην χώρα παράνομα αλλά χωρίς καμία περαιτέρω επίπτωση αφού τα σύνορα είναι ανοικτά.

Στην Κω ακόμη έξι αλλοδαποί «συνελήφθησαν» όπως και ο άνθρωπος που τους μετέφερε, καθώς επιχείρησαν να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής.

Ο διακινητής είχε κρύψει τους έξι αλλοδαπούς στο ψυγείο ενός φορτηγού, ενώ τους είχε παραλάβει από κέντρο παραμονής αλλοδαπών του νησιού, το οποίο προφανώς δεν φυλάσσεται από τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες μόνο τυπικό έργο έχουν πλέον στην τήρηση της τάξης και της εθνικής κυριαρχίας.