Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Συνελήφθη o Αλβανός διαρρήκτης ο οποίος είχε ληστέψει 3 φορές το ίδιο ΘΥΜΑ

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του άντρα από την Αλβανία κατά τη διάρκεια της έρευνας που έκαναν μετά την καταγγελία ενός 44χρονου.

Προσπάθησε να το σκάσει όταν είδε τους αστυνομικούς της Ασφαλείας να πλησιάζουν στο σπίτι του για έρευνα, αλλά δεν τα κατάφερε ένας 29χρονος Αλβανός που συμμετείχε σε πέντε διαρρήξεις στο Ηράκλειο μαζί με δύο ακόμη άγνωστους συνεργούς του. Τρεις από τις κλοπές, μάλιστα, είχαν το ίδιο θύμα!

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του αλλοδαπού κατά τη διάρκεια της έρευνας που έκαναν μετά την καταγγελία ενός 44χρονου ότι, από την παραμονή των Χριστουγέννων ως τις 3 Ιανουαρίου, άγνωστοι είχαν διαρρήξει το σπίτι του και δύο καταστήματα που διατηρεί και είχαν αρπάξει μετρητά ύψους 4.300 ευρώ, κοσμήματα αξίας 7.000 ευρώ, έναν φορητό υπολογιστή και ένα tablet, όπως σημειώνει δημοσίευση σε πόρταλ.

Στο σπίτι του 29χρονου, βρέθηκαν το laptop, τρία ανδρικά ρολόγια, μια τηλεόραση, 70 ευρώ και ένα κινητό κι έτσι στην προανάκριση προέκυψε ότι οι δράστες είχαν διαρρήξει ακόμη το σπίτι μιας 62χρονης από το οποίο είχαν κλέψει χρήματα και κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ και το σπίτι ενός 66χρονου από το οποίο είχαν αρπάξει την τηλεόραση. Τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ ο 29χρονος συνελήφθη για απείθεια και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών του και την εξιχνίαση και άλλων κλοπών.

Η διάρρηξη που είχε γίνει στις 27 Απριλίου του 2015 σε μια μονοκατοικία στην Αμφιθέα Ιωαννίνων με λεία τιμαλφή και ένα κινητό, εξιχνιάστηκε από την τοπική Ασφάλεια και το τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών.