Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016

Ναύπακτος: Βούλγαρος πίσω από απάτες με «μαϊμού» τροχαία

Στα ίχνη άλλης μιας σπείρας Βουλγάρων απατεώνων που εξαπάτησαν ή αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν οκτώ ηλικιωμένους στη Ναύπακτο τους τελευταίους τέσσερις μήνες, βρίσκονται οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος μετά την ταυτοποίηση ενός 32χρονου αλλοδαπού.  

Ο Βούλγαρος ήταν ο «εισπράκτορας» της συμμορίας, τα μέλη της οποίας τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους και συστήνονταν ως δικηγόροι των παιδιών τους, που δήθεν κρατούνταν για πρόκληση τροχαίου με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό και χρειάζονταν χρήματα για να τα καταβάλλουν ως εγγύηση, ώστε να αφεθούν ελεύθεροι.

Σε δύο περιπτώσεις, οι απατεώνες έπεισαν μια 83χρονη και έναν 77χρονο να τους δώσουν 7.000 και 4.000 ευρώ αντίστοιχα!  Άλλοι έξι ηλικιωμένοι αντιλήφθηκαν την κομπίνα και δεν «τσίμπησαν» το δόλωμα. Ωστόσο, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί αν έχουν εξαπατηθεί και άλλοι πολίτες με τον ίδιο τρόπο.

Ο 32χρονος Βούλγαρος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες κατ’ εξακολούθηση, ενώ την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζει και μία γυναίκα συνεργός του που δεν έχει ταυτοποιηθεί.