Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΘΡΑΣΟΣ: Οι νεαρές Βουλγάρες που “ξάφριζαν” πορτοφόλια στην Καβάλα…μετακόμισαν στην Πάτρα!



portofoliΟύτε τρεις εβδομάδες δεν πέρασαν από τη σύλληψη δυο νεαρών γυναικών από τη Βουλγαρία που έβγαζαν «μεροκάματο» αρπάζοντας πορτοφόλια στα καταστήματα ή τους δρόμους στην πόλη της Καβάλας και συνελήφθησαν ξανά, αυτή τη φορά στην… Πάτρα.

Οι δυο αλλοδαπές ηλικίας 24 και 20 χρόνων είχαν αφεθεί ελεύθερες μετά τη δίωξη για διακεκριμένες κλοπές που τους άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας.

Μετά από έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας Πατρών, όμως, αποδείχθηκε ότι είχαν αρπάξει και στην πόλη τους ένδεκα πορτοφόλια από πελάτες καταστημάτων ένδυσης. Οι κλοπές είχαν γίνει μέσα σε τέσσερις ημέρες, από τις 8 ως τις 12 Δεκεμβρίου, δηλαδή πριν πάνε στην Καβάλα και η λεία τους έφτασε τα 3.000 ευρώ.

Σε βάρος των δυο γυναικών σχηματίστηκε νέα δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες κλοπές που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών. Οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι έχουν δράσει και σε άλλες πόλεις.

Υπενθυμίζεται ότι στην Καβάλα είχαν συλληφθεί στις 29 Δεκεμβρίου, όταν «βούτηξαν» από τις τσάντες δύο πελατών καταστήματος τα πορτοφόλια τους με συνολικά 800 ευρώ, κλειδιά και διάφορα έγγραφα. Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι την προπαραμονή των Χριστουγέννων είχαν αρπάξει άλλα τέσσερα πορτοφόλια τα οποία περιείχαν συνολικά 640 ευρώ και διάφορα έγγραφα.