Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Χίος: Συνελήφθησαν Ελβετοί "εθελοντές ΜΚΟ" με ναρκωτικά και σπρέι πιπεριού

Στη σύλληψη δύο Ελβετών εθελοντών αλλά και ενός Ισπανού που παρείχαν φαγητό σε λαθρομετανάστες του νησιού προχώρησαν οι Λιμενικοί της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης όταν 33χρονος Ισπανός έγινε αντιληπτός από τους Λιμενικούς στην προσπάθειά του να φωτογραφήσει σκάφη της Frontex έξω από το Λιμεναρχείο με αποτέλεσμα να προσαχθεί. Στις ερωτήσεις των Λιμενικών για ποιο λόγο φωτογράφιζε τα σκάφη, ο Ισπανός απάντησε ότι τα βρήκε ενδιαφέρονται και ότι τα ήθελε για το αρχείο του.

Η επέμβαση του Εισαγγελέα
Σε συνέχεια της ανάκρισης ο Ισπανός οδήγησε τους Λιμενικούς στο σπίτι όπου διέμενε επί της οδού Μαρτύρων απέναντι από το Εργατικό Κέντρο Χίου. Εντός της οικείας, την οποία το Λιμεναρχείο χαρακτήρισε ως «εγκαταλελειμμένη», εντοπίστηκαν ακόμα δύο αλλοδαπές. Στις ερωτήσεις των Λιμενικών για ποιο λόγο βρίσκονταν στον χώρο, οι δύο γυναίκες αρνήθηκαν να απαντήσουν, ενώ λίγο αργότερα ταμπουρώθηκαν μέσα στο σπίτι, αρνούμενες να ανοίξουν. Αυτή τους η αντίδραση είχε ως αποτέλεσμα την επέμβαση του Εισαγγελέα ο οποίος διέταξε την κατ’ οίκον έρευνα.

Έτσι με τη βοήθεια του αστυνομικού σκύλου «Λούνα» εντοπίστηκαν μέσα στο σπίτι 47 γραμμάρια χασίς. Παράλληλα σε συνέχεια της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε δύο αυτοκίνητα ιδιοκτησίας τους εντοπίστηκαν 12 σπρέι πιπεριού. Όπως προέκυψε τόσο το χασίς όσο και τα σπρέι ανήκαν σε άλλους δύο Ελβετούς που έμεναν στο συγκεκριμένο σπίτι και οι οποίοι την ώρα του συμβάντος απουσίαζαν.

Update Ενημέρωση
Σε ότι αφορά τις ποινές το Μονομελές Πλημμελειοδικείο επέβαλε στους δύο Ελβετούς φυλάκιση οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή, καθώς και πρόστιμο 700 ευρώ, ενώ ο Ισπανός παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο με την κατηγορία της κατασκοπείας.