Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Συνελήφθησαν αλβανοί διαρρήκτες που άνοιγαν χρηματοκιβώτια

Συνελήφθησαν στη Μεταμόρφωση δύο άτομα από την Αλβανία, ηλικίας 26 και 30 ετών, μέλη σπείρας που εντόπιζε εταιρείες τις νυχτερινές ώρες και αφού εξουδετέρωνε τα συστήματα ασφαλείας, αφαιρούσε τα χρηματοκιβώτια από τα λογιστήρια.

Οι συλληφθέντες λίγη ώρα πριν από τη σύλληψη, μαζί με τρεις συνεργούς τους που διαφεύγουν, είχαν μεταβεί σε εταιρεία εμπορίας τεχνολογικού εξοπλισμού καταστημάτων στη Μεταμόρφωση και με χρήση σκάλας είχαν εξουδετερώσει την εξωτερική σειρήνα συναγερμού βυθίζοντάς την σε δοχείο με νερό, είχαν αποκόψει τα καλώδια της τηλεφωνικής γραμμής και αποξηλώσει τις κάμερες παρακολούθησης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η παραπάνω σπείρα είχε διαπράξει με την ίδια μέθοδο και άλλες διαρρήξεις. Συγκεκριμένα, είχαν διαρρήξει γραφεία εταιρείας στο Μαρούσι, από τα οποία αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε 70.000 ευρώ καθώς και γραφεία κατασκευαστικής εταιρείας στο Ν. Ψυχικό, από τα οποία αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο με 1.200 ευρώ. Παράλληλα, είχαν διαρρήξει οίκημα γραφείων εταιρείας πληροφορικής στο Χαλάνδρι, από τα οποία αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο με 617 ευρώ και επιταγές.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, της αντίστασης και παράβασης του νόμου «περί όπλων», και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των συνεργών τους και για την εξακρίβωση της συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.