Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Στέλνουν όλα τα λεφτά τους στο εξωτερικό οι ΛΑΘΡΟμετανάστες

muslims 450xΉρθε η πολυπολιτισμικότητα να αποτελειώσει την οικονομία μας! Φυσικά, κάθε επιχείρημα για τη συμβολή των λαθρομεταναστών στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας, καταρρέει.
 
Σε γραπτή απάντησή του σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Γιώργου Παπανικολάου, ο αρμόδιος για θέματα φορολογίας και τελωνειακής ένωσης επίτροπος επισημαίνει ότι την τελευταία διετία, η Ελλάδα μετατράπηκε από χώρα προσέλκυσης εμβασμάτων σε χώρα αποστολής χρημάτων.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία του 2010, οι εκροές των εμβασμάτων των μεταναστών από την Ελλάδα, ανήλθαν σε περίπου 1,1 δις ευρώ. Τα υψηλότερα ποσά είχαν προορισμό την Αλβανία (514 εκατομμύρια ευρώ), το Ισραήλ (190 εκατομμύρια ευρώ) και τη Γεωργία (103 εκατομμύρια ευρώ)

Την ίδια ώρα οι εισροές ήταν 929 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία 339 εκατομμύρια ευρώ από τις ΗΠΑ, 236 εκατομμύρια ευρώ από τη Γερμανία και 221 εκατομμύρια ευρώ από το Βέλγιο.

Είναι χρήματα από τους ομογενείς μας, στους οποίους η ελληνική Πολιτεία αρνείται να χορηγήσει το δικαίωμα ψήφου, το οποίο χορηγεί για τις δημοτικές εκλογές, στους μετανάστες.

Επίσης, παρατηρείται μία κατακόρυφη αύξηση των εμβασμάτων προς τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ, που ανέρχεται με τα τελευταία στοιχεία στα 984 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που η εισροές από την Ευρώπη φτάνουν τα 411 εκατομμύρια ευρώ.

Το 2008, στάλθηκαν στο εξωτερικό 1,655 δις ευρώ (764 εκατομμύρια ευρώ στην ΕΕ και 891 εκατομμύρια ευρώ προς άλλους προορισμούς), ενώ εισέρευσαν στην Ελλάδα 2,17 δις ευρώ (1,478 από τον υπόλοιπο κόσμο και 692 εκατομμύρια ευρώ από την ΕΕ). Με λίγα λόγια, υπήρχε πλεόνασμα, κατάσταση η οποία ανατράπηκε.

Είναι βέβαια παραπάνω από σαφές, ότι οι ΛΑΘΡΟμετανάστες που ζουν στην Ελλάδα, δεν έχουν καμία πρόθεση να ενσωματωθούν, αλλά χρησιμοποιούν τη χώρα μας ως μεταβατικό σταθμό, στην προσπάθειά τους να βρουν δουλειά και να αποκτήσουν κάποια χρήματα. 

Αυτά, για να μη μας πρήζουν οι θιασώτες της πολυπολιτισμκότητας με παραμύθια για τη «συμβολή» των ΛΑΘΡΟμεταναστών στην οικονομία μας.
elkosmos