Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΕ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ!

Δημοσίευμα αποδίδει την καταστροφή σε πράκτορες της ΠΓΔΜ.
 
«Σκοπιανοί παρακρατικοί (με αλβανικά διαβατήρια) έκαψαν την Ηλεία το 2007;» Αυτό το ερώτημα επιχειρεί να απαντήσει η εφημερίδα Κυριακάτικη Δημοκρατία σήμερα, αποκαλύπτοντας πληροφορίες, που στοιχειοθετούν, όπως σημειώνει, μια τέτοια άποψη. Μάλιστα, σχολιάζει, ότι «ένα άκρως εμπιστευτικό έγγραφο , με τα επτά ονόματα των μελών της οργανωτικής ομάδας, δόθηκε στον τότε υπουργό εθνικής άμυνας Β. Μεϊμαράκη και προωθήθηκε στον υπουργό Εσωτερικών, Π. Χηνοφώτη».
 
«Αν η εμπλοκή της ΜΙΤ και Τούρκων παρακρατικών στις πυρκαγιές του 1990... χρειάστηκε περίπου δύο δεκαετίες για να επαληθευθεί από τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκία, Μεσούτ Γιλμάζ, το αίνιγμα των πυρκαγιών του 2007 και των ταραχών στο τέλος του επόμενου έτους παραμένει ακόμη ανεπίλυτο», σημειώνει η εφημερίδα.


Μάλιστα, υπενθυμίζει τις τότε δηλώσεις ου υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος είχε κάνει λόγο για «ασύμμετρες απειλές». «Προσπαθούσα να αναχαιτίσω τους εκτελεστές και με έλεγαν τρελό», σχολιάζει σήμερα, στην ίδια εφημερίδα, και στον συντάκτη, Μάνο Ηλιάδη, ο πρώην υπουργός.

«Με άγνωστες στον συντάκτη πληροφορίες της ΕΥΠ, αυτό που αποκαλύπτει η εφημερίδα», όπως επισημαίνει, «είναι ένα πληροφοριακό σημείωμα των υπηρεσιών των Ενόπλων δυνάμεων, το οποίο εδόθη στις 17 Νοεμβρίου 2007 στον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλη Μεΐμαράκη». 

Σύμφωνα με αυτό, συνεχίζει η εφημερίδα, «οι πυρκαγιές του θέρους 2007 σε σημαντικό αριθμό είναι έργο εξτρεμιστών Σκοπιανών, σε συνεργασία με αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών των Σκοπίων». Μεταξύ της επταμελούς ομάδας που οργάνωσαν τις εγκληματικές αυτές πυρκαγιές είναι και κάποιοι αξιωματούχοι, επιχειρηματίες, αλλά και άνθρωποι που εμπλέκονται σε κυκλώματα ναρκωτικών.


«Στόχος των επιχειρήσεων ήταν η αποσταθεροποίηση και η αποδυνάμωση της πολιτικής της Ελλάδας και η δημιουργία πολιτικής αστάθειας εν όψει των εξελίξεων για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ», υποστηρίζεται στο ίδιο άρθρο.
 
Σημειώνεται, ότι οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2007 είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους 63 άνθρωποι και να κατακαούν 269 εκτάρια περίπου. 
 
πηγη