Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΛΑΘΡΟMETANAΣTEΣ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΕΣ - ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ - ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΗΛΟΛΗΣΤΕΥΟΝΤΑΙ


ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Για ληστεία και παράβαση του Ν. 'περί Οπλων' κατηγορούνται δύο Μαροκινοί, 29 και 36 ετών αντίστοιχα, που συνελήφθησαν στην Κίσαμο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Είχε προηγηθεί καταγγελία από έναν 38χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Παλαιστίνης, ότι οι δύο άνδρες, αφού τον τραυμάτισαν ελαφρά στο χέρι με μαχαίρι, τον εξανάγκασαν να τους παραδώσει χρηματικό ποσό 600 ευρώ και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων, κ. Παντελή Μουρτζανό: 'Από την αστυνομική έρευνα και τις προσαγωγές υπόπτων που ακολούθησαν προέκυψε ότι δράστες είναι ο 29χρονος και ο 36χρονος, υπήκοοι Μαρόκου, οι οποίοι, αφού αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα, συνελήφθησαν'.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων και μετά το πέρας της ποινικής διαδικασίας θα κινηθεί η διαδικασία απέλασής τους, διότι στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οπως ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, η Υπηρεσία έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της πρόληψης κλοπών -διαρρήξεων - ληστειών - διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, με συνεχείς περιπολίες και συνεχείς ελέγχους που γίνονται καθημερινά με εμφανή αστυνόμευση από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., την Ο.Π.Κ.Ε. και τα Τ.Α.Ε. Χανίων και Αποκορώνου, αλλά και μυστική αστυνόμευση από αστυνομικούς της Υ.Α. Χανίων και Τ.Δ.Ν. Χανίων.

'Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσής μας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι συμπολίτες μας και οι επισκέπτες του Νομού μας να αισθάνονται ασφαλείς', ανέφερε ο κ. Μουρτζανός, ο οποίος πρόσθεσε ότι: 'Δεν παραλείπουμε και τον τομέα της καταστολής καθώς εκείνοι που διαπράττουν αυτά τα σοβαρά αδικήματα συλλαμβάνονται προκειμένου να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη'.
πηγη