Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Αλβανός Ισοβίτης αποπειράθηκε να δραπετεύσει από το Βενιζέλειο νοσοκομείο

Απόπειρα απόδρασης από θάλαμο νοσηλείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου, έκανε χτές στις 6.30 τα ξημερώματα ένας ισοβίτης Αλβανός, ο οποίος προσποιούμενος ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, με σκοπό να το σκάσει από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.


Στάθηκε όμως, άτυχος, καθώς οι δύο άντρες της εξωτερικής φρουράς των φυλακών της Ν. Αλικαρνασσού, όπου εκτίει ποινή κάθειρξης 25 ετών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, του χάλασαν τα σχέδια.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 6.30 τα ξημερώματα. Ο ισοβίτης αλλοδαπός κρατούμενος, προσποιούμενος ότι ήθελε να πάει στην τουαλέτα, αν και διασωληνομένος, απώθησε με τα χέρια τους δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους, χωρίς ωστόσο, να καταφέρει να το σκάσει. Στο νοσοκομείο επικράτησε ένταση.

Αξίζει να επισημάνουμε, ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος, φαίνεται ότι την απόδρασή του την σχεδίαζε αρκετές βδομάδες, καθώς, συνέχεια διαμαρτυρόταν ότι έχει έντονους πόνους στο κεφάλι. Αν και οι θεράποντες ιατροί, έλεγαν ότι δεν έχει πρόβλημα υγείας, εκείνος επέμενε, αναγκάζοντας τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να τον μεταφέρουν συνέχεια στο νοσοκομείο.

Το σοβαρό αυτό περιστατικό, που είχε αίσιο τέλος, φέρνει για μία ακόμα φορά στην δημοσιότητα το πρόβλημα έλλειψης θαλάμου νοσηλείας, για τους κρατούμενους των φυλακών.

Αν και μέχρι πριν έναν περίπου χρόνο, υπήρχε ξεχωριστός θάλαμος, για τους έγκλειστους των φυλακών, σήμερα δεν λειτουργεί, με αποτέλεσμα από την μια οι άντρες της εξωτερικής φρουράς να μην μπορούν να ανταποκριθούν σωστά στα καθήκοντά τους, και από την άλλη οι ασθενείς του νοσοκομείου να γίνονται συχνά μάρτυρες απόπειρας απόδρασης κρατουμένων, κινδυνεύοντας ακόμα και η ζωή τους.

Για το θέμα, μάλιστα, αυτό, έχει ήδη επέμβει και ο Προϊστάμενος Εισαγγελίας Ηρακλείου, Νίκος Μαρκάκης, ο οποίος επιρρίπτει ευθύνες στον διοικητή του νοσοκομείου, για τα προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας της έλλειψης ειδικού θαλάμου νοσηλείας για τους κρατούμενους.

Flashnews.gr