Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Eξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια δύο διπλές δολοφονίες στην Καλλιθέα. Αλβανοί και στις 2 περιπτώσεις οι δράστες

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία δύο αλλοδαπών αλβανικής υπηκοότητας που έπεσαν νεκροί από πυροβολισμούς ομοεθνών τους μέσα σε μεζεδοπωλείο στην Καλλιθέα την Τρίτη. 


Το περιστατικό σχετίζεται με άλλη ανθρωποκτονία στην ίδια περιοχή με θύματα έναν 30χρονο Έλληνα και έναν 35χρονο Αλβανό στις 7 Φεβρουαρίου.


Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, ο 31χρονος Αλβανός που δολοφονήθηκε την Τρίτη ήταν δράστης της πρώτης ανθρωποκτονίας που συνέβη το Φεβρουάριο. Κίνητρό του τότε ήταν οι συνεχείς ξυλοδαρμοί ομοεθνών του από τον 30χρονο Έλληνα. 

Δράστης της προχθεσινής ανθρωποκτονίας είναι 31χρονος αλλοδαπός, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του 30χρονου, ως συνεπιβάτης την ώρα της πρώτης δολοφονίας και με τον τρόπο αυτό εκδικήθηκε τη δολοφονία του φίλου του.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν το δράστη της διπλής δολοφονίας στην ταβέρνα. Πρόκειται για έναν Αλβανό 31 ετών, ο οποίος καταζητούνταν με διεθνές ένταλμα σύλληψης για άλλη διπλή δολοφονία που είχε διαπράξει στην Αλβανία το 2001.

Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι ο συλληφθείς ήταν μέσα στο αυτοκίνητο του ειδικού φρουρού, μάρκας «Μερσεντές», τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν τους «γάζωσαν» με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν τον ειδικό φρουρό που οδηγούσε και τον φίλο του, που καθόταν στο πίσω κάθισμα.

Δράστης εκείνης της αιματηρής επίθεσης ήταν ο ένας από τα θύματα της διπλής δολοφονίας στην ταβέρνα και συγκεκριμένα ο 31χρονος.

Ο Αλβανός που ήταν μαζί με τον ειδικό φρουρό στην πρώτη υπόθεση, έψαχνε από τότε τον ομοεθνή του για να τον εκδικηθεί για τους φίλους του και προχθές έκλεισαν ραντεβού στην ταβέρνα δήθεν για να συζητήσουν.

Εκεί όμως ο 31χρονος συλληφθείς, τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε τους άλλους δύο, πολλές φορές, με αποτέλεσμα να τους σκοτώσει.


Ο 31χρονος αλλοδαπός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του εκκρεμεί Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης, για ανθρωποκτονία που είχε διαπράξει στην Αλβανία το 2001.