Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

Αλβανοί αποπειράθηκαν να «εισάγουν» βαρύ οπλισμό από τα ελληνοαλβανικά σύνορα

Μεγάλο φορτίο όπλων εντόπισαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, στην περιοχή του Μαυροματίου Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Είναι πάντως γνωστό πως πολλές αλβανικές εγκληματικές ομάδες έχουν παρακλάδια και στην χώρα μας και πιθανότατα ο εξοπλισμός αυτός να είχε παραλήπτες τους ίδιους -ενώ δεν αποκλείεται, ο οπλισμός να κατευθύνεται προς χρήση από τρομοκρατικούς θύλακες του UCK. Είναι άλλωστε γνωστό, πως και παλαιότερα έχουν υπάρξει περιστατικά με εύρεση κρυμμένων εφοδίων και οπλισμού, στα βουνά της Ηπείρου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το μεταξύ άλλων το φορτίο περιείχε βαρύ οπλισμό, χειροβομβίδες, εκρηκτικές ύλες και πυρομαχικά!

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή του Μαυροματίου Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, εντοπίστηκε ομάδα τριών ατόμων να κινούνται πεζή και να μεταφέρουν ταξιδιωτικούς σάκους, με κατεύθυνση προς το εσωτερικό της χώρας.

Κατά την επιχείρηση ακινητοποίησής τους, οι δράστες πέταξαν στο έδαφος τους σάκους και τράπηκαν σε φυγή προς το αλβανικό έδαφος. Ακολούθησε καταδίωξη, πλην όμως εκμεταλλευόμενοι το δασώδες και το δύσβατο της περιοχής, διέφυγαν της σύλληψης.

Από το σημείο περισυλλέχθηκαν τρεις ταξιδιωτικοί σάκοι, οι οποίοι περιείχαν:
-τρία πολεμικά τυφέκια ( Kalashnikov ), με επτά γεμιστήρες
-έντεκα χειροβομβίδες, αμυντικού τύπου
-τριάντα τρεις πυροκροτητές
-πέντε πλακίδια εκρηκτικής ύλης TNT , βάρους (1005) γραμμαρίων
-ένα κυτίο με δέκα πυροδοτικούς μηχανισμούς χειροβομβίδων
-(1593) φυσίγγια διαμετρήματος (7,62 * 39 mm)

Τα όπλα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.
Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.