Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Στο «στόχαστρο» ΕΛ. ΑΣ. και ΕΥΠ 4 αλλοδαποί ως ύποπτοι τζιχαντιστές

Μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της Ισπανίας, στην Βαρκελώνη και την Καμπρίλς της Καταλονίας  οι ελληνικές αρχές έχουν τεθεί σε ύψιστο συναγερμό καθώς 4 εξτρεμιστές έχουν χαρακτηριστεί ως ύποπτοι καθώς ενδέχεται να ανήκουν στις τάξεις των τζιχαντιστών. 

Η ΕΛ. ΑΣ. σε συνδυασμό με τις μυστικές υπηρεσίες (ΕΥΠ) βρίσκονται σε καθημερινή τους παρακολούθηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να παρακολουθεί στενά την όλη κατάσταση.

Η Αθήνα δεν έχει κάποια ένδειξη ότι είναι στόχος των τζιχαντιστών, αλλά όπως λέει ο αρμόδιος υπουργός Νίος Τόσκας, ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για τέτοια θέματα.

Η ΕΛ.ΑΣ σε συνεργασία με την ΕΥΠ έχει εντοπίσει τέσσερις εξτρεμιστές που χρησιμοποιούν «περίεργες εκφράσεις», έχουν επαφές με «ύποπτα» πρόσωπα στο εξωτερικό και τουλάχιστον δύο από αυτούς έχουν υπηρετήσει στο ISIS.

Οι δύο είναι μαροκινής καταγωγής και οι άλλοι δύο αιγυπτιακής, έχουν εισέλθει στη χώρα μας με το προσφυγικό ρεύμα και θεωρούνται ιδιαίτερα «σκληροί», ωστόσο δεν έχουν δώσει αφορμή για σύλληψή τους.

Υπό παρακολούθηση βρίσκονται επίσης και άλλα άτομα σε προσφυγικά κέντρα, παράτυπα τζαμιά, κυρίως στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Έτσι η Αστυνομία έχει ενισχύσει τις περιπολίες σε εμπορικούς δρόμους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και λαμβάνει μέτρα για την απρεμπόδιση της κυκλοφορίας σε πολυσύχναστους εμπορικούς και τουριστικούς χώρους.