Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Υπό την επήρεια ναρκωτικών ο Αλβανός οδηγός που σκότωσε τρεις στο τροχαίο στην Π. Ράλλη

Νέα τροπή στο φοβερό τροχαίο δυστύχημα με τους τρεις νεκρούς στην Πέτρου Ράλλη, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, φέρνει η δικογραφία της υπόθεσης. 

Λίγες μόλις μέρες πριν ξεκινήσει η δίκη (αυτή την Παρασκευή), αποκαλύπτεται πως ο 28χρονος Αλβανός που οδηγούσε το μοιραίο smart που σκόρπισε το θάνατο, βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, καθώς είχε καπνίσει χασίς.

Αυτή ήταν και η κύρια αιτία των κινήσεών του, σύμφωνα με την δικογραφία, που παρουσιάζει εφημερίδα και όπου τονίζεται το γεγονός πως ενώ αρχικά ο 28χρονος προκάλεσε μια απλή σύγκρουση με ταξί, προσπάθησε αμέσως να εξαφανιστεί, ανέπτυξε ταχύτητα και παρέσυρε τους τρεις άτυχους ανθρώπους.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 10.05 το πρωί της 15ης Οκτωβρίου 2014. Αρχικά, όπως επισημαίνεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, «ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές επί της οδού Πέτρου Ράλλη 10. Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος αναπτύσσοντας ταχύτητα διέφυγε, χωρίς να σταματήσει, επιδιώκοντας να αποφύγει τις ποινικές και αστικές ευθύνες των πράξεών του. Κατόπιν, μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω, ο κατηγορούμενος κινούμενος στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας επί της οδού Πέτρου Ράλλη, έχοντας αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα περί τα 110 χιλιόμετρα την ώρα (ενώ το επιτρεπόμενο όριο ήταν τα 50 χιλιόμετρα/ώρα) χωρίς να έχει τον πλήρη έλεγχο του ανωτέρω αυτοκινήτου, εξετράπη της πορείας του».

Το ΙΧ που οδηγούσε ο νεαρός παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα μια 24χρονη ομοεθνή του, με την οποία διαπιστώθηκε ότι διατηρούσε προσωπική σχέση πριν από τέσσερα χρόνια, καθώς και έναν 23χρονο αστυνομικό που είχε πάει για σεμινάριο στη γειτονική Διεύθυνση Αλλοδαπών. Επιπλέον, την επομένη έχασε τη μάχη με τον θάνατο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας μια άλλη Αλβανίδα που είχε παρασυρθεί από το Smart που οδηγούσε ο ομοεθνής της. Στο δυστύχημα τραυματίστηκε σοβαρά και ένα ακόμη άτομο ασιατικής καταγωγής.

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι στο σημείο του τραγικού συμβάντος δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος φρεναρίσματος από τον 28χρονο οδηγό.