Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Θεσσαλονίκη: Αλβανός παραβίαζε διαδικτυακούς λογαριασμούς και εκβίαζε ανήλικα κορίτσια

Τα προσωπικά προφίλ που διατηρούσαν δύο ανήλικα κορίτσια σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης παραβίασε ένας 19χρονος Αλβανός στη Θεσσαλονίκη.
 
Σύμφωνα με την καταγγελία που έκαναν μία 16χρονη και μίας 17χρονη, άγνωστος απέκτησε κατ' επανάληψη πρόσβαση σε προσωπικό τους λογαριασμό που διατηρούν, έχοντας προηγουμένως παραβιάσει σχετικούς κωδικούς και δικλείδες ασφαλείας.
 
Παράλληλα, ο 19χρονος σε μία από τις συνομιλίες που είχε με ένα από τα θύματα φέρεται να ζήτησε χρηματικό ποσό από ώστε να σταματήσει να παραβιάζει οποιονδήποτε διαδικτυακό λογαριασμό της.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η έρευνα έδειξε ότι ο νεαρός αλλοδαπός προέβαινε στις πράξεις του χρησιμοποιώντας σύνδεση διαδικτύου γείτονά του, προκειμένου να καλύπτει τα ψηφιακά του ίχνη.
 
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί υπολογιστές, ένας σκληρός δίσκος κι ένα μέσο αποθήκευσης (usb), ενώ, κατά την Αστυνομία, βρέθηκαν ίχνη πρόσβασης στους προσωπικούς λογαριασμούς των ανήλικων κοριτσιών.
 
Η δικογραφία απεστάλη στον εισαγγελέα, ενώ τα κατασχεθέντα πειστήρια θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω εξέταση.