Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Λαθρομετανάστευση: Κατάρρευση του συστήματος αποτροπής εισόδου - Τώρα μπαίνουν και γεωργιανοί(!) από τον Έβρο

Πλήρης η κατάρρευση κάθε έννοιας πρόληψης μέσω της αποτροπής που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τη μάστιγα της λαθρομετανάστευσης. 

Ιδιαίτερα μετά την κατάργηση των κέντρων κράτησης αλλά και της γενικότερης πολιτικής των ορθάνοικτων θυρών που υιοθετείται από το «υπουργείο» μεταναστευτικής πολιτικής η χώρα έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης για άλλη μια φορά μετά το 2010.

Ήταν τότε  που η αλήστου μνήμης κυβέρνηση  ΓΑΠ είχε επιχειρήσει  να αφελληνίσει τον τόπο με την πρωτοφανή δήλωση του τότε Έλληνα(;) πρωθυπουργού ότι  «την ώρα που οι άλλες χώρες διώχνουν τους Ρομά και τους μετανάστες εμείς τους ανοίγουμε τις πόρτες»,.
Τώρα το ίδιο έργο επαναλαμβάνεται  με άλλους πρωταγωνιστές.

Μόνο εχθές 62 λαθρομετανάστες έφτασαν στα ελληνικά παράλια (28 στη Σάμο, 26 στην Κω, 8 στο Καστελόριζο) ενώ σήμερα 4 γεωργιανοί και αφού είχαν «εγκλωβιστεί» σε νησίδα του Έβρου τηλεφώνησαν σαν να μην συμβαίνει τίποτα στις ελληνικές αρχές να έρθουν να τους παραλάβουν! 

Μάλιστα τους μετέφεραν και προληπτικά στο γενικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για να δουν αν έχουν κάτι!

Περιττό να προστεθεί πως ουδείς πρόκειται να απελαθεί.
Αντίθετα θα τους επιδοθεί το γνωστό χαρτί που η αξία του είναι τόση όσο και αυτής του χαρτιού υγείας, που θα τους ανακοινώνεται ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη «χώρα» εντός 30 ημερών. Στη συνέχεια στο πρώτο ΚΤΕΛ ή πλοίο και έφτασαν στην Αθήνα.

Και αν για αυτούς που δηλώνουν ότι προέρχονται από τη Συρία (που και αυτό είναι συζητήσιμο καθώς κανείς δεν μπορεί να ελέγξει την πραγματική τους καταγωγή) μπορεί να εξετάζεται το ενδεχόμενο του πολιτικού ασύλου ή τους καθεστώτος του πρόσφυγα για τους γεωργιανούς ποια δικαιολογία θα βρουν για να μην τους απελάσουν; Ότι έγινε πόλεμος το 2008; 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr