Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΤΕΡΠΟΛ ΔΙΕΣΧΙΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΟΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ...!

Ο Αιγύπτιος πολίτης, Ελσάιντ Αλή Αχμέντ Ελεζάμπι, που καταζητείτο με διεθνές ένταλμα σύλληψης για τρομοκρατία, συνελήφθη, νωρίτερα αυτόν το μήνα στα ελληνο-αλβανικά σύνορα περνώντας από το μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής με προορισμό την Κορυτσά. Υπέβαλε αμέσως αίτηση για άσυλο στις αλβανικές αρχές.

Σύμφωνα με το αλβανικό υπουργείο Εσωτερικών, ο Αιγύπτιος καταζητούνταν από την Ιντερπόλ λόγω καταδίκης του από τις αιγυπτιακές αρχές, σε 25 χρόνια φυλάκιση, για διάπραξη τρομοκρατικών πράξεων.

Κατά την υποβολή της αίτησης για άσυλο, δήλωσε ότι δεν θα επιστρέψει στην Αίγυπτο, εξαιτίας της ανασφάλειας και της φυλάκισης του.

Τα μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας, γράφει σήμερα η Ρεπούμπλικα των Σκοπίων, αναφέρουν ότι ο Αιγύπτιος είχε μια σύντομη συνάντηση με τον διαμεσολαβητή, Ιγκλί Τοτοζάνι, και ότι οι αλβανικές αρχές έχουν, ήδη, εξετάσει την αίτησή του για άσυλο.