Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Συνελήφθησαν τρεις Πακιστανοί για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη τρεις Πακιστανοί 30, 31 και 25 ετών, για λαθρεμπόριο τσιγάρων. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία. Κατασχέθηκαν 3.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και ύστερα από συντονισμένες αστυνομικές ενέργειες, οι αστυνομικοί εντόπισαν διαδοχικά τους προαναφερόμενους να κατέχουν σε χάρτινες κούτες 1.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων διαφόρων μαρκών έκαστος.

Συνολικά κατασχέθηκαν 3.000 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι απαιτούμενοι δασμοί και φόροι.
Τα κατασχεθέντα πακέτα τσιγάρων θα αποσταλούν στο Α΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες πουλούσαν τα λαθραία πακέτα τσιγάρων έναντι του χρηματικού ποσού του ενός ευρώ έκαστο, με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.