Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

ΙΔΟΥ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: ΑΛΒΑΝΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΡΗΜΑΖΑΝ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ – ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΞΑΝΑΠΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ!


albanoi-drapetes1Μια (πραγματική κι όχι φτιαχτή) εγκληματική οργάνωση Αλβανών , τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε οικίες, όπου διέμεναν ανυπεράσπιστοι ηλικιωμένοι Έλληνες και Ελληνίδες, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.

Συνελήφθησαν δύο (2) μέλη της σπείρας, «κατατρεγμένοι οικονομικοί μετανάστες» από την Αλβανία, ηλικίας 33 και 29 ετών, ενώ αναζητούνται τρεις (3) συνεργοί τους.

Όπως εξακριβώθηκε, κατά το τελευταίο εξάμηνο έχουν διαπράξει έξι (10) ληστείες και κλοπές στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Στη κατοχή τους και σε έρευνες στις οικίες τους και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχαν αφαιρέσει από ημεδαπό και χρησιμοποιούσαν με πλαστές πινακίδες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
Ένα (1) αυτόματο υποπολυβόλο όπλο τύπου Scorpion .
Ένα (1) πιστόλι.
Ένα (1) κυνηγετικό όπλο.
Ένα (1) πιστόλι κρότου.
Είκοσι τρία (23) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
Δύο (2) κάλυκες.
Οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα.
Διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.
Διάφορες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (μία (1) τηλεόραση, ένα (1) ηχοσύστημα, μία (1) ηλεκτρική κιθάρα, δύο (2) βιντεοκάμερες και μία (1) ψηφιακή φωτογραφική μηχανή).
Κλειδιά αυτοκινήτων.
Κοσμήματα και τιμαλφή, προϊόντα κλοπής.
Τέσσερις (4) βεβαιώσεις κατάθεσης αίτησης για άδεια παραμονή κενές στοιχείων, οι οποίες είναι καταχωρημένες ως κλεμμένες.
Αυτοσχέδιες κουκούλες.

Όμως, το πιο εξοργιστικό και σ’ αυτή την υπόθεση (γιατί συμβαίνει σχεδόν και σε όλες…) είναι το εξής (αντιγράφουμε από την ανακοίνωση της αστυνομίας):
«Σε βάρος του 30χρονου υπηκόου Αλβανίας, συνεργού τους που αναζητείται, είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι για παρόμοια αδικήματα, τους οποίους έχει παραβιάσει από τον Φεβρουάριο του 2013».
Δηλαδή, τους πιάνουν (όσους πιάνουν…), τους αφήνουν με την πρώτη ευκαιρία («αποσυμφόρηση των φυλακών»), δεν τους απελαύνουν και κάποια στιγμή τους ξαναπιάνουν να διαπράττουν τα ίδια αδικήματα! Και φτου κι απ’ την αρχή…

Αυτή είναι η «ευνομία παντού» του Δένδια!