Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

ΧΑΛΑΡΑ ΠΛΕΟΝ... ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΠΑΝΕ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ!!!ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΟ ΜΕΣΟ:

Συνεχίζουν απτόητοι την δράση τους οι κλέφτες καταστημάτων στα Χανιά, σπάζοντας βιτρίνες και αρπάζοντας ότι φτάνουν τα χέρια τους.

Το τελευταίο περιστατικό συνέβει τα ξημερώματα της Δευτέρας 26/12, όταν άγνωστοι έσπασαν την βιτρίνα καταστήματος με μπιζού και άλλα αξεσουάρ επι της οδού Κόρακα και άρπαξαν τα ρολόγια που υπήρχαν στις προθήκες πριν εξαφανιστούν.

Τον τελευταίο μήνα έχουν καταγραφεί κλοπές σε καμιά δεκαριά καταστήματα – όλα στο κέντρο της πόλης των Χανίων – με διάφορα είδη. Από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αθλητικά, ηλεκτρικά κ.α.

Όλα όμως είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Βιτρίνες χωρίς μεταλλικά ρολά, ενώ ακόμη και στις περιπτώσεις που οι καταστηματάρχες είχαν τοποθετήσει τζάμια ασφαλείας, αυτά δεν πτόησαν τους κλέφτες που τα έσπασαν.

Πολλοί καταστηματάρχες σκέφτονται πλέον να τοποθετήσουν μεταλλικά ρολά για να προστατεύσουν τα εμπορεύματά τους, και όσοι διστάζουν το κάνουν σκεπτόμενοι το κόστος σε αυτούς τους χαλεπούς για το εμπόριο καιρούς.

Άλλοι, που βρίσκονται στον ίδιο εμπορικό δρόμο, συζητούν να συνεισφέρουν απο κοινού για την ανάθεση της φύλαξης των καταστημάτων τους σε ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι.

Στο μεταξύ οι διωκτικές αρχές προσπαθούν να αξιοποιήσουν κάθε πρόσφορο στοιχείο για να εντοπίσουν τους δράστες, αν και σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr οι εκτιμήσεις των αστυνομικών κάνουν λόγο για τυχαία περιστατικά στα οποία ενέχονται αλλοδαποί.

Με απλά λόγια, αρκετοί από τους αλλοδαπούς που ζουν στα Χανιά, αδυνατώντας πλέον να βρούν οποιαδήποτε εργασία, καταφεύγουν σε κλοπές είτε σπάζοντας τα τζάμια αυτοκινήτων, είτε τις βιτρίνες καταστημάτων, είτε ακόμη και τσάντες.

 Πάντως η ραγδαία αύξηση των συγκεκριμένων κλοπών, έχει θορυβήσει τους πολίτες που ζητούν την λήψη μέτρων προστασίας , ενώ από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων έχουν αυξηθεί οι περιπολίες κυρίως δικυκλιστών αστυνομικών. Flashnews