Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

«Να απελαθούν οι ιερόδουλες φορείς του AIDS»

Επικοινωνιακή καταιγίδα ξεσπά στο βουνό των προβλημάτων υγείας του κέντρου της Αθήνας.  

Χθες, ο υπουργός Υγείας και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδος επιστράτευσε από τον Κ. Καραμανλή μέχρι και τις απελάσεις γυναικών φορέων του AIDS, ενώ σήμερα, ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος καλεί σε συνάντηση τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη.

Οδήμαρχος ήταν παρών και στη χθεσινή ημερίδα για την «προαγωγή της δημόσιας υγείας» που οργανώθηκε από τον αντιπρόεδρο Θ. Πάγκαλο, αλλά σκιάστηκε από τις εξαγγελίες Λοβέρδου. Ο υπουργός χαρακτήρισε «μεγάλο πρόβλημα της πόλης την αδήλωτη παράνομη πορνεία και τη σχέση της με το πρόβλημα της διάδοσης του AIDS».  

Τόνισε ότι είναι πλέον πρόβλημα της ελληνικής οικογένειας καθώς η μετάδοση γίνεται «από την παράνομη μετανάστρια στον Ελληνα πελάτη, στην ελληνική οικογένεια».

Από τους 620 οίκους ανοχής και studio οι 7 είναι νόμιμοι και από τα 20.000 εκδιδόμενα άτομα τα 1.200 είναι δηλωμένα, ανέφερε ο υπουργός Υγείας. Σε συνεργασία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή, όπως είπε, δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας τα στοιχεία για την παράνομη εκπόρνευση καθώς «εγείρεται θέμα δημόσιας υγείας». Για να καταλήξει: «Να φύγουν από τη χώρα οι γυναίκες φορείς»! Ούτε συζήτηση βέβαια για τα τεράστια κενά στο καθεστώς ελέγχου και λειτουργίας των οίκων ανοχής από ΕΛ.ΑΣ., υπουργείο Υγείας και δήμους.