Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Συμμορίες αλλοδαπών σε Ίλιον και Μεσόγεια εξάρθρωσε η Αστυνομία

Σπείρα Γεωργιανών που διέπραττε κλοπές σε σπίτια, όταν μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ήταν μέσα οι ιδιοκτήτες, καθώς και δύο ακόμα συμμορίες, εξαρθρώθηκαν  από την Ασφάλεια.

Το πρωί της Τρίτης στο Ίλιον συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης δύο Γεωργιανοί, ηλικίας 32 και 31 ετών, διότι λίγο πριν είχαν διαρρήξει την κεντρική είσοδο σπιτιού και μπήκαν για να κλέψουν, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή.

Οι συλληφθέντες είχαν συστήσει ομάδα που πρωινές κυρίως ώρες, στην περιοχή του Ιλίου, εισερχόταν σε οικίες και αφού ερευνούσε τους χώρους, αφαιρούσε κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε από το ΤΑ Ιλίου προέκυψε ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα έχουν διαπράξει συνολικά 10 διαρρήξεις και κλοπές από σπίτια.

Η συμμορία των ληστών καταστημάτων εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής, αστυνομικοί της οποίας συνέλαβαν τρεις Αλβανούς, ηλικίας 20, 31, 22 ετών και ένα 38χρονο Έλληνα, που όπως προέκυψε έχουν διαπράξει δέκα ένοπλες ληστείες σε καταστήματα στο Κορωπί, τα Σπάτα, τα Καλύβια, το Μαρκόπουλο και την Αγία Παρασκευή, με την απειλή καλάσνικοφ και πιστολιών.

Στην κατοχή τους και στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα περίστροφο, δύο πιστόλια REPLICA, επτά φυσίγγια, μία νάιλον συσκευασία που περιείχε σπόρους κάνναβης, ένα σπρέι πιπεριού, ένα κοντάκι όπλου, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα.