Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Σπείρα αλλοδαπών ρήμαζε αυτοκίνητα τουριστών

Δεκαέξι υποθέσεις κλοπών σε αυτοκίνητα, από τα οποία τα περισσότερα, βρισκόταν σταθμευμένα σε αρχαιολογικούς χώρους ή κοντά σε τουριστικά αξιοθέατα εξιχνίασαν οι Αστυνομικοί του Τμήματος Χερσονήσου.

Συγκεκριμένα, μετά από έρευνες και αξιοποίηση πληροφοριών οι αστυνομικοί εντόπισαν το πρωί του Σαββάτου ύποπτο αυτοκίνητο στο ύψος της Σταλίδας με κατεύθυνση προς Ηράκλειο.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν τρεις Ιρακινοί 27, 28 και 39χρόνων ενώ μέσα σ' αυτό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο διαρρηκτικά εργαλεία (κόφτης, ψαλίδι), μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, δυο ζευγάρια γυαλιά ηλίου, ένα γυναικείο πορτοφόλι, ένα ηλεκτρονικό βιβλίο και ένα μικρό μπουκάλι άρωμα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Τα αντικείμενα όπως αποδείχτηκε ανήκουν σε μια 21χρονη Ολλανδή και είχαν κλαπεί προχθές το μεσημέρι από το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο της που το είχε παρκάρει στον υπαίθριο χώρο στάθμευσής του αρχαιολογικού χώρου Μαλίων.

Σε έρευνες στα σπίτια των Ιρακινών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές αναπαραγωγής ήχου, φορτιστές κινητών τηλεφώνων και ακουστικά, γυναικεία αξεσουάρ, στεγνωτήρες μαλλιών, διάφορα είδη ρουχισμού, τσάντες, βαλίτσες καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία (πένσες, κόπτες κατσαβίδια κτλ).


Μέσα στο σπίτι που έμεναν μαζί ο 27χρονος και ο 39χρονος, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν ως μέλη της οργάνωσης έναν 21χρονο Αφγανό και έναν 29χρονο Αλγερινό.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι 5 συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με "διαρκή δράση και εναλλασσόμενους ρόλους, με σκοπό την από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια διάπραξη κλοπών".

Η σπείρα σύμφωνα με την αστυνομία από το χρονικό διάστημα της 23/07/2011 έως την 27/10/2011, είχε συνολικά διαπράξει στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου 16 κλοπές παραβιάζοντας κλειδαριές αυτοκινήτων.