Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος των Αλβανών συλληφθέντων για τη συμμορία με τα καλάσνικοφ

Στα χέρια των διωκτικών αρχών βρίσκεται η αδίστακτη συμμορία των Αλβανών ληστών με τα καλάσνικοφ, που εισέβαλλε σε σπίτια, λήστευε με ιδιαίτερη σκληρότητα, άρπαζε αυτοκίνητα και βίαζε γυναίκες με την απειλή καλάσνικοφ, μαχαιριών και πιστολιών.

Η συμμορία εξαρθρώθηκε τη Δευτέρα από την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και τα μέλη της οδηγήθηκαν την Τρίτη στον εισαγγελέα.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνολικά δέκα πράξεις μεταξύ των οποίων εγκληματική οργάνωση, ληστεία, ομαδικός βιασμός κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή (προβλέπεται ποινή ισόβιας κάθειρξης), διακεκριμένη οπλοκατοχή, παράνομη οπλοφορία και κατοχή ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η εγκληματική ομάδα απαρτιζόταν από οκτώ άτομα και ειδικότερα από επτά νεαρούς Αλβανούς και μία 16χρονη Ελληνίδα. Έχουν συλληφθεί έξι άτομα, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο, άγνωστοι μέχρι στιγμής.

Είχαν συγκροτηθεί σε ομάδα του τελευταίους έξι μήνες και από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 23 ένοπλες επιθέσεις σε σπίτια, κυρίως στα Νοτιοανατολικά προάστια.

Ειδικότερα, διέπραξαν έξι ληστείες στη Γλυφάδα, πέντε στον Άλιμο, τρεις στην Ηλιούπολη, μία στον Άγιο Δημήτριο, μία στη Βούλα, μία στην Αργυρούπολη, μία στο Κορωπί, τρεις στο Παλαιό Φάληρο, μία στου Παπάγου και μία ληστεία στην Αγία Παρασκευή.

Οι δράστες έμπαιναν σε σπίτια τις βραδινές, ή πρώτες πρωινές, ώρες, είτε από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες και κυρίες εισόδους, είτε τις παραβίαζαν και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικά-ηλεκτρικά είδη και οχήματα.

Είχαν αφαιρέσει τουλάχιστον 14 οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν και για τη διαφυγή τους.

Σε μία περίπτωση είχαν μπει σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ηλιούπολης και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 80.000 ευρώ.

Τα ονόματα των πέντε εκ των έξι συλληφθέντων συλληφθέντων, καθώς και οι φωτογραφίες τους, δόθηκαν στη δημοσιότητα, με σχετική διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων κρησφύγετων ή διαμερισμάτων διαμονής, καθώς και για την περίπτωση αναγνώρισής τους από τυχόν άλλα θύματα.

Η εξάρθρωση της συμμορίας ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας από τον Νέο Κόσμο, όπου δύο από τα μέλη της ομάδας εντοπίστηκαν στο προαύλιο υπό κατάληψη σχολείου.

Άλλοι δύο, μεταξύ των οποίων η 16χρονη Ελληνίδα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο Νέο Κόσμο, όπου στάθμευσαν κλεμμένο αυτοκίνητο, μάρκας Mercedes.

Το αυτοκίνητο αυτό είχαν κλέψει από το σπίτι αλλοδαπής διπλωματικού υπαλλήλου την 27.09.2011 από την περιοχή της Γλυφάδας, έπειτα από ένοπλη ληστεία σε διαμέρισμα, κατά την οποία οι δράστες κακοποίησαν τη γυναίκα, ενώ είχαν κλειδώσει τον σύζυγο της και τα δίδυμα παιδιά τους δύο ετών σε άλλο δωμάτιο.

Τα άλλα δύο τελευταία μέλη συνελήφθησαν σε δρόμους του Νέου Κόσμου και του Παγκρατίου, ύστερα από εκτεταμένες αστυνομικές αναζητήσεις.

Στο κλεμμένο αυτοκίνητο και σε διαμερίσματα, που διέμεναν, βρέθηκαν:

- Στο αυτοκίνητο, ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με επτά φυσίγγια, καθώς και ένα μαχαίρι.

- Σε διαμέρισμα της οδού Αγγύλης στον Νέο Κόσμο, δύο Καλάσνικοφ με γεμιστήρες των 27 και 28 φυσιγγίων, 93 φυσίγγια για Καλάσνικοφ, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλομπ, κάλυκες και βολίδες, ένα μαχαίρι, μικροποσότητα ινδικής κάνναβης, καθώς και πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών.

Στα άλλα σπίτια βρέθηκαν φυσίγγια και κλειδιά αυτοκινήτων.

Σε διαμέρισμα της οδού Αλεξανδρίας στον Νέο Κόσμο, που διατηρούσε η 16χρονη Ελληνίδα, βρέθηκαν τρεις σελίδες με αποκόμματα ηλεκτρονικών εφημερίδων, στις οποίες αναφέρονταν οι ληστείες, που είχαν διαρπάξει.

Σε έναν εξ αυτών έχουν επιβληθεί, με διάταξη του ανακριτή, περιοριστικοί όροι εμφάνισης, δύο φορές κάθε μήνα, για υποθέσεις ναρκωτικών.