Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Συνέλαβαν τους αλλοδαπούςληστές της τράπεζας στο Πυργί της Χίου.. ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ .



Μέσα σε μία μέρα συνελήφθηκαν οι δύο δράστες της ένοπλης ληστείας του καταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στο Πυργί. Πρόκειται για δύο αλβανούς ηλικίας 21 και 32 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συμμετείχαν από κοινού σε κλοπές δύο οχημάτων, ενός κυνηγετικού όπλο καθώς και στην πρωτοφανή για τα δεδομένα του νησιού ληστεία που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης.

Οι δύο δράστες είχαν κρυφτεί σε ερημική περιοχή έξω από το χωριό Πυργί στη νότια Χίο και τη νύχτα προσπάθησαν να επιστρέψουν στην πόλη της Χίου, αλλά συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς. Μάλιστα είχαν φροντίσει να μοιραστούν τη... φτωχή λεία τους, αφού επάνω τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά 3.530 και 3.700 ΕΥΡΩ αντίστοιχα. Οι δράστες ομολόγησαν τις πράξεις τους ενώ υπέδειξαν και τα σημεία που είχαν παρατήσει τα κλεμμένα αυτοκίνητα. Να σημειωθεί δε ότι στην προσπάθειά τους να διαφύγουν μετά τη ληστεία τράκαραν και με αγροτικό όχημα που κατευθυνόταν προς το Πυργί, που είναι και η έδρα του Δήμου Μαστιχοχωρίων.

Σημαντικό ρόλο στη άμεση επιτυχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, όπως τόνισε ο Διοικητής Κυριάκος Αφενδούλης, το γεγονός ότι αξιοποιήθηκαν οι πληροφορίες από τις κλοπές των αυτοκινήτων αλλά και του κυνηγετικού όπλου που είχαν κλέψει οι δράστες 3 και 2 ημέρες αντίστοιχα πριν τη ληστεία. Το δε κόλπο για τον τρόπο της ληστείας το... ξεσήκωσαν από το ίντερνετ.