Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Ομολογία Βίτσα για ασφυξία λόγω λαθρομεταναστών και «αποσυμφόρηση» μέσω μεταφοράς τους στην ηπειρωτική Ελλάδα


Ομολογία Βίτσα για ασφυξία λόγω λαθρομεταναστών και «αποσυμφόρηση» μέσω μεταφοράς τους στην ηπειρωτική ΕλλάδαΕκεί που η ανικανότητα συναντά το θράσος το αποτέλεσμα είναι οι παλινωδίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (και) στο φλέγον ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.

Με αφορμή την αυξημένη ροή 2.500 λαθρομεταναστών τις τελευταίες ημέρες προς την Χώρα μας (την ίδια ώρα που την αντίστροφη διαδρομή προς την Τουρκία ακολούθησαν ελάχιστα άτομα) ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας δήλωσε ότι «Υπάρχει πράγματι αυξημένη ροή το τελευταίο διάστημα, αλλά δεν νομίζω ότι θα ξαναζήσουμε αυτά που έγιναν πρόπερσι»!

Ένας υπουργός, ο οποίος ομολογεί ότι η κυβέρνησή του είναι ανίκανη να ελέγξει την είσοδο των λαθρομεταναστών και λέει ότι… «νομίζει» (δηλαδή αμφιβάλλει) ότι η κατάσταση δεν θα είναι όπως πριν από δύο χρόνια, ουσιαστικά παραδέχεται ότι όλο το κυβερνητικό επιτελείο είναι άσχετο όσο και επικίνδυνο για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Αναγνωρίζοντας, μάλιστα, ότι η κατάσταση στα νησιά είναι ασφυκτική από τον μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών και «προσφύγων», είπε ότι σε σύσκεψη από κοινού με τον Μουζάλα θα αποφασίσουν να βρεθούν «τρόποι αποσυμφόρησης».

Και επειδή η επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών είναι άγνωστη λέξη τόσο στο λεξιλόγιο όσο και στην πολιτική πρακτική της κυβέρνησης, ο μοναδικός «τρόπος αποσυμφόρησης» θα είναι προφανώς να μεταφερθούν κι αυτοί στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου θα διαμένουν πλέον σε διαμερίσματα, με το ενοίκιο και το φαγητό πληρωμένα από το κράτος.

Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ