Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Μαζική απόδραση λαθρομεταναστών από το Κέντρο Κράτησης στην Αμυγδαλέζα

Την απόδραση δέκα λαθρομεταναστών από το Κέντρο Κράτησης στην Αμυγδαλέζα διαπίστωσαν αστυνομικοί στις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Οι λαθρομετανάστες απέδρασαν από τον ειδικό χώρο, στον οποίο κρατούνται άτομα που καταθέτουν αιτήματα για οικειοθελή αποχώρηση μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, και βρίσκονταν σε στάδιο αναμονής.

Συνολικά, απέδρασαν δέκα άτομα Αργεντινοί και Τυνήσιοι, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα.

Ανθρωποκυνηγητό στις περιοχές γύρω από το Μενίδι έχει εξαπολύσει η αστυνομία, για να εντοπίσει τους τέσσερις -από τους δέκα δραπέτες της Αμυγδαλέζας- που παραμένουν ασύλληπτοι.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει τα ίχνη τους σε ένα ρέμα, στην περιοχή του Μενιδίου. Εκεί έχουν αποκλείσει τους τέσσερις λαθρομετανάστες και γίνεται η προσπάθεια να τους προσεγγίσουν με ασφάλεια προκειμένου να τους συλλάβουν.

Οι δέκα δραπέτες, λίγο μετά τις 3 και μισή τα ξημερώματα της Παρασκευής, σύρθηκαν μέσα στη νύχτα στον αύλειο χώρο της πτέρυγας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τον σκοπό έκοψαν το πρώτο σύρμα, περνώντας στον χώρο της Υπηρεσίας Τεχνικών Μέσων. Εκεί έκοψαν το δεύτερο εξωτερικό σύρμα. Τότε τους αντελήφθη ένας σκοπός της Υπηρεσίας Τεχνικών Μέσων της Αμυγδαλέζας ο οποίος και σήμανε συναγερμός.